Görüş Bildir

Diyarbakır’dan Türkiye Birinciliğine

Diyarbakır İngiliz Kültür Okulları öğrencisi Turna Deniz Yeşil, Türkiye genelinde yapılan deneme sınavında Türkiye birincisi olarak önemli bir başarıya imza attı. Yeşil’in sınavda tüm soruları doğru cevapladığı bildirildi.

Diyarbakır’dan Türkiye Birinciliğine

Tüm soruları doğru cevaplayan 3.sınıf öğrencisi Yeşil,alanındaki binlerce öğrenciyi geride bırakarak Türkiye birinciliğini kendisine, okuluna ve Diyarbakır’a kazandırdı. Türkiye geneli deneme sınavında Diyarbakır İngiliz Kültür Okulları öğrencilerinden 4.s ınıflar arasında Talha Demirel Türkiye 4’üncüsü,3.sınıflar arasında Ela Eylül Ertaş Türkiye 5’incisi ve Mehmet Deniz Fidan da Türkiye 5’incisi oldu.

‘Diyarbakır İçin Önemli Başarıdır’

Yönetim Kurulu Başkanı Nedim Dengiz,bu önemli başarıyı Diyarbakır’a kazandıran öğrencileri ve öğretmenleri kutladı. Dengiz,” Öğrencimiz Turna Deniz Yeşil’in tüm soruları doğru cevaplandırarak Türkiye birincisi olması hem bizim hem de kentimiz için gurur verici bir olaydır. Bu da çift dilli eğitimde ne kadar doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Bu başarıların bize verdiği heyecan ve motivasyonla daha iyisi için çalışacağız” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi