Diyarbakır'ın TEOG gururu

Diyarbakır’ın Sur ilçesine komşu olan ilçedeki bir okuldan 4 ay boyunca gelen çatışma ve patlama seslerine rağmen Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavına hazırlanan 8’inci sınıf öğrencilerden üç birinci aynı okuldan çıktı. Terör mağduru olmalarına rağmen 120 sorunun tamamını doğru yanıtlayan üç öğrenci kentin gururu oldu.

Diyarbakır'ın TEOG gururu

Türkiye’de art arda TEOG sınavında birincilik elde edenlerin haberleri gelirken bunlara bir yenisi de Diyarbakır’dan bir ilki yaşatarak eklendi. Merkez Sur ilçesine komşu olan ve Sur ilçesi ile aralarında yaklaşık 100 metre olan Yenişehir ilçesindeki Ali Emiri Ortaokulu’nun üç öğrencisi tam puan alarak ailelerinden ve öğretmenlerinden takdir topladı. Yaklaşık 4 ay boyunca çatışmaların ve patlama seslerin altında ders gören 8’inci sınıf öğrencileri Berken Avlanmış, Semih Ersoy ve Barış Kaydaş TEOG sınavında 120 sorunun tümünü doğru cevapladı. Böylece Türkiye’de ilk defa TEOG sınavlarında, terör mağduru olmalarına rağmen bir okuldan üç öğrenci aynı anda büyük başarı yakaladı.

“SUR’DAN ETKİLENDİM AMA ÇABAMA VE GAYRETİMİZE ENGEL OLMADI”

8. sınıf öğrencisi Barış Kaydaş, TEOG hakkında daha önceden birçok zor düşüncelerle karşılaştığını ama ilk TEOG sınavına girdiğinde o kadar da zor olmadığını anladığını ve kendisinin çalışmasının da bunda önemli olduğunu söyledi. Kaydaş,“Öğretmenlerimin bana verdiği üstün gayretten de olabilir. TEOG’un ilkinde zorlanmadım. Ama yine takıldığım sorular oldu. Bu süreçte bol bol kitap okudum, soru çözdüm. Verimli çalıştım. TEOG’a girmeden önce heyecan vardı. TEOG biri başardım ve ikincisinin zor olduğunu biliyordum. Daha düzenli sorular çözdüm ve kitap okudum. Önceki konuları tekrar ettim. Sur’dan etkilenmemek elde değildi. Bundan etkilendim. Ama çabama ve gayretime engel olmadı” dedi.

“ÖĞRETMENLER, VELİLER VE OKUL YÖNETİMİ HEP BİRLİKTE ÇALIŞTI”

Bir diğer başarılı öğrencilerden Semih Ersoy ise, Ali Emiri Ortaokulu’nda Sur ilçesine yakın olan okulda silah sesleriyle beraber eğitim gören ve başarılı olan öğrencilerden biri olduğunu belirtti. Ersoy, “Silah seslerinin bizi etkilememesi için veliler, öğretmenler ve okul yönetimi hep birlikte çalıştı. Bizim gayretimizle birlikte bu olduktan sonra başarımız ortaya çıktı. Bu seslerden etkilenmemek için öğretmenlerimizin büyük bir katkısı oldu” diye konuştu.

“ÇALIŞMANIN MEYVESİNİ ALDIM”

Berken Avlanmış da Sur ilçesinin yan tarafında okuduklarını ve TEOG’a girerken heyecanının orta düzeyde olduğunu ifade etti. Bunları sınavlara yansıtmadığını ve sınav sırasında heyecanının azaldığını anlatan Avlanmış, “Çalışmanın meyvesini aldım ve kazandım. Bol bol düzenli çalıştım. Bazı arkadaşlarım çok fazla çalıştı. Ama ben düzenli çalışıyordum. Yatarken kitap okuyordum. Okuyunca soruları anlıyorsun ve çözümü daha rahat" diye konuştu.

Okul yönetimi, başarı elde eden üç öğrenciye daha sonra plaket verdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz