Doğada ders!

Siirt Üniversitesi (SİÜ) tarafından hazırlanan Muhteşem Üçlü: Doğa, Geometri ve Öğretim Projesi ile öğrencilere doğada geometri eğitimi verildi.

Doğada ders!

Proje Yürütücüsü Dr. Öğr. Üyesi Halil Coşkun Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TÜBİTAK 4004-Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları kapsamında desteklenen proje ile sosyo ekonomik düzeyi düşük 36 ilkokul öğrencisine doğada eğitim verdiklerini söyledi.

Proje kapsamında üniversitenin yanı sıra Veysel Karani beldesi, Kaletül Üstad Tepesi, Başur ve Kezer mesire alanları ile Batman'ın Hasankeyf ilçesini ziyaret ettiklerini belirten Çelik, şunları kaydetti:

"Projemizin amacı, sınıf ortamında işlenen geometri dersinin öğretim faaliyetlerini doğaya taşıma yoluyla matematiğin doğayla ilişkisini göstermek, ortaya çıkan yansımalar sayesinde çocuklara daha zengin, kalıcı, anlamlı ve eğlenceli geometri deneyimi kazandırmaktı. Modelleme, işbirlikli ve oyun temelli öğrenmeye dayalı olarak yürütülen doğadaki geometri öğretimi etkinleri sayesinde öğrencilerimizin bilimsel olgulara yaklaşımlarının, araştırma deneyimlerinin geliştiği, öğrenme isteklerinin ve merak duygularının arttığını düşünüyoruz."

Geometri eğitimi verildi

Proje süresince başarılı öğrencileri ödüllendirdiklerini dile getiren Çelik, projede 4'ü öğretim üyesi olmak üzere 10 kişinin görev yaptığını kaydetti.

Proje sonunda da öğrencilerin yapılan etkinliklerde çizdiği resimler ve hazırladığı materyaller sergilendi. SİÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, projede emeği geçenlere plaket takdim etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz