"Doğru Hamlede Buluşuyoruz" projesi

Türkiye Satranç Federasyonu ve Diyarbakır'ın merkez Kayapınar Belediyesi iş birliğiyle hayata geçirilen "Doğru Hamlede Buluşuyoruz" projesi kapsamında öğrencilere satranç takımı dağıtılmaya başlandı.

Türkiye Satranç Federasyonu ve Diyarbakır'ın merkez Kayapınar Belediyesi iş birliğiyle hayata geçirilen "Doğru Hamlede Buluşuyoruz" projesi kapsamında öğrencilere satranç takımı hediye ediliyor.

Öğrencilere satrancı sevdirmeyi amaçlayan proje kapsamında, Şehit Polis Halit Gülser Spor Kompleksi'nde düzenlenen etkinlikte, satranç takımı dağıtımına başlandı.

Kayapınar Belediyesi Başkan Vekili Kaymakam Ozan Balcı, etkinlikte yaptığı konuşmada, çocukları çok sevdiklerini, onların akademik, kültürel, spor ve sanatsal gelişmelerini canı gönülden desteklediklerini söyledi.

"Doğru Hamlede Buluşuyoruz" projesi

Yaptıkları faaliyetlerle okullara destek verdiklerini ve çocukların gelişimine katkı sağladıklarını kaydeden Balcı, "İstiyoruz ki bizim çocuklarımız dünyanın çocuklarıyla rekabet edebilsin, her alanda gelişebilsin, onlara karşı alınları dimdik bir şekilde mücadele edebilsin." dedi.

Satrancın yaygınlaşmasını sağlamak ve çocukların satranç öğrenmelerini desteklemek amacıyla projeyi hayata geçirdiklerini kaydeden Balcı, özellikle ilkokulda okuyan çocuklara satranç takımı dağıtacaklarını ifade etti.

Kayapınar Belediyesi olarak eğitime çok büyük katkılar sunduklarını belirten Balcı, daha önce 52 "Z kütüphane" kurduklarını anımsattı.

Gençlik kütüphanesi kazandırılacak

Güneydoğu'nun en güzel ve zengin çocuk, oyuncak ve gençlik kütüphanesini ilçeye kazandıracaklarını dile getiren Balcı, şöyle konuştu:

"Şu anda Kayapınar ilçesi, Türkiye'nin en çok ve en zenginleştirilmiş okul kütüphanelerine sahip. Bununla gurur duyuyorum. 500 kitabı çocuklarımıza kazandırdık. Kayapınar bu anlamda Türkiye'nin bir numaralı ilçesi oldu. Yaklaşık 50 milyon lira değerinde eğitime katkı sağlıyoruz. Bu da yapılanların bir parçası. 4 bin satranç takımını çocuklarımıza dağıtıyoruz."

Daha sonra çocuklara satranç takımları dağıtıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz