Görüş Bildir

Doğu-batı kardeşliğine; Örnek oldular

Düzce’deki iki üniversite öğrencisi bir sosyal sorumluluk projesi sayesinde Diyarbakır’daki bir köy okuluna kütüphane kurmak için sosyal medya aracılığıyla başlattıkları kampanyada binlerce kitap topladı. Öğrenciler topladıkları kitaplar için kurdukları kütüphanenin raflarını meyve kasalarından yaptı.

Doğu-batı kardeşliğine; Örnek oldular

Düzce Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümü son sınıfta okuyan iki kız öğrenci, doğu-batı kardeşliğine örnek teşkil edecek bir davranışa imza attı.

Öğrenciler mesleki etik dersindeki hocalarının da teşvikiyle Diyarbakır’da merkeze bağlı Büyükkadı köyü Ortaokuluna kütüphane kurmak için sosyal medyada kitap kampanyası başlattı.

MEYVE KASALARINDAN KİTAP RAFI YAPTILAR

Topladıkları 2 bin kitapla beraber 17 saatlik bir yolculukla Diyarbakır’a ulaşan iki üniversite öğrencisi, Düzce’de sattıkları kitap ayraçlarının parasıyla meyve kasalarını satın aldı. Bu kasalardan Büyükkadı Ortaokulunda ayrılan kütüphane için ayrılan bölüme raf yapan ve onları rengarenk boyayan öğrenciler, okul yönetiminin ve öğrencilerinin gönlünde taht kurdu.

Düzce’den gelen öğrencilerden Ayşe Demir, kendi kentlerinde bu projeyi yürütme imkanları varken bunu doğu illerindeki ihtiyaç sahibi öğrencilere sağladıkları için mutlu olduğunu söyledi.

Demir, “Düzce Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümü son sınıf öğrencisiyim. İnşallah bu okuldan geleceğimiz olacak büyük insanlar yetişir. Okusunlar. Biz bu projemizi Düzce’de de yapabilirdik ama doğu illerimizde güzel çocuklarımıza istedik ki kütüphane yapalım. İnşallah çok güzel şeylere vesile oluruz” dedi.

Öznur Tansu Aslan da, imkansızlıklar içerisinde başlattıkları kampanyada 2 bin kitap topladıklarını ve bu kitapların rafları için meyve kasalarını alarak boyadıklarını ifade etti.

Aslan, şöyle konuştu:

“Mesleki etik dersi kapsamında bizde daha doğu illerimizin olduğu bir kente gelerek, kütüphane kurmak istedik. 17 saatlik bir yolculuğa çıktık. Batman’da meyve kasalarını aldık. Onları rengarenk boyadık. Bir sosyal sorumluluk projesi adı altında Diyarbakır Büyükkadı köyü ortaokuluna kütüphane kurmaya geldik. Kardeşlerimize çok güzel bir kütüphane yaptık. Elimizden gelenin en fazlasını yapmaya çalıştık. Okulun daha önce kötü olan bir bölümünü kütüphane haline getirdik. İmkansızlıklar nedeniyle kitapları düzeceğimiz rafları sebze kazalarından yaptık. Son halini görüyorsunuz çok güzel oldu. Kendimize sponsorlar bulduk. Ayrıca kendimize bütçe çıkarmak için Düzce’de kitap ayraçları sattık. Kurduğuz bu kütüphane sayesinde umarım bu kardeşlerimiz çok güzel okuyup değerlendirirler. Vatanımıza milletimize hayırlı olsun.”

“MESAFELER BELKİ ÇOK FAZLA AMA BÖYLE ŞEYLER BİZİ YÜREKLERİMİZ BİRBİRİNE BAĞLIYOR”

Büyükkadı Ortaokulu Müdürü Uğur Güler ise, kardeşlik için mesafelerin uzaklığının öneminin bulunmadığını belirterek, “Düzce’den gelen ve bize bu kütüphaneyi kazandıran öğrencilerimize çok teşekkür ediyoruz. Doğu ve batı illeri arasında bir köprü görmesi açısından ve buradan mezun olacak çocuklarımızın batıdaki arkadaşlarına abilerine ve büyüklerine bakış açılarını değiştirdi bu. Böyle şeylerin devam etmesini diliyoruz. Mesafeler belki çok fazla ama böyle şeyler bizi yüreklerimiz birbirine bağlıyor ve bizi birbirimize yakınlaştırıyor” diye konuştu.

Okul müdürü Güler, sorumlu haberciliği nedeniyle Uzay Haber ve Diyarbakır Söz Gazetesine teşekkür etti.

“KİTAP İNSANININ GELECEĞİNİN YANSIMASIDIR”

Okullarına kütüphane kurulduğu için sevinen 7. sınıf öğrencisi Rumeysa Pehlivan, “Okulumuzda kütüphane açıldığı için çok mutluyum. Bu bizim eğitimimizin açısından çok önemli. Ablalarımıza çok teşekkür ediyorum. İnsanlar kitap okudukça gelişirler. Kitap insanının geleceğinin yansımasıdır” şeklinde konuştu.

Methiye Gülnihal adlı bir diğer öğrenci de okullarına yapılan kütüphane için misafirlere teşekkür ederek, “ Gerçektende çocuklar için çok güzel bir şey oldu. Kitap okuyarak bilgilerimiz daha fazla olacak” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi