Görüş Bildir

Drama kursu öğrencilerinden tiyatro gösterisi

Kulp Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür ve Sanat Merkezinde açılan drama kursu öğrencileri, tiyatro gösterisi yaptı.

Drama kursu öğrencilerinden tiyatro gösterisi

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü konferans salonunda sahnelenen 3 perdelik "Mihriban" adlı oyun, izleyicilerden tam not aldı.

Oyunun yönetmeni Atatürk İlkokulu anasınıfı öğretmeni Elif Ruşen Taşkıran koordinesinde 23 kişilik ekiple sahnelenen ve çoğunluğu öğretmen, lise öğrencisi ve lise mezunu öğrencilerin yer aldığı oyunda, kadına şiddet, çok eşlilik, aile içi şiddet ve cinsel ayırımcılık konuları işlendi.

Aynı zamanda kurs eğitmeni de olan Taşkıran, yaptığı açıklamada, oyunu, yakın zamana kadar babasının, ağabeyinin, kardeşinin veya eşinin yanında konuşma hakkı dahi olmayan kadınlara ve onların yaşanmamış gençliklerine atfedildiğini söyledi.

DRAMA KURSU ALACAKLAR

Taşkıran, şunları kaydetti:

"Bu sıkıntıları yaşayan bütün kadınlarımızın hayatlarına dikkat çekmek istedik. Hayatın her alanında kadınlarımızın sessiz çığlıklarına tercüman olmaya devam edeceğiz. Yirmi gün gibi kısa bir sürede hazırlandığımız bu oyunu çok başarılı bir şekilde sergileyen bütün kursiyerlerimi tebrik ediyorum. Bizlere bu olanakları sunan Kulp Belediyesine, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ve İlçe Halk Eğitim Merkezine çok teşekkür ederim."

İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Şemsettin Pehlivanoğulları da hayata mutlu bireyler hazırlamak için sosyal, kültürel ve spor alanında kurs açmaya devam edeceklerini ifade etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi