D.Ü'de patent başarısı

Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ümüt Cirit’in de hak sahipleri arasında olduğu, İstanbul Üniversitesi’nin Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi tarafından desteklenen “Disiplinlerarası Araştırma Projesi”nin patent aldığı bildirildi.

D.Ü'de patent başarısı

Aralarında Kimya Mühendisliği, Dölerme-Suni Tohumlama ve Farmasötik Teknoloji Grupları’nın da yer aldığı 3 disiplin tarafından gerçekleştirilen proje kapsamında yapılan çalışmalardan 1 ulusal kongrede sözlü bildiri, 2 uluslararası kongrede poster bildiri ve 1 makale yayınlanmış durumda.

PATENT BAŞARISI

Projenin araştırıcıları arasında Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ümüt Cirit, İÜ Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Koray Gök, İÜ Veteriner Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Serhat Pabuçcuoğlu, Doç. Dr. Kamber Demir, Biopharm Aşı İlaç Sanayii’nden Doç. Dr. Süleyman Bacınoğlu, İÜ Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Yıldız Özsoy Erginer ve Prof. Dr. Erdal Cevher yer alıyor. Bu buluşla ilgili ikinci bir patent başvurusu da European Patent Office’e yapıldı. Bu başvurunun da inceleme ve değerlendirme aşamasında olduğu belirtiliyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz