"Eğitimin geleceğine teknoloji yön verecek"

Türk Telekom CEO Doany "Geleceğin öğrenme ve öğretme yöntemlerine eğitim teknolojileri yön verecek. FATİH Projesi kapsamında sunduğumuz online eğitim destek hizmeti Vitamin'e çok büyük önem veriyoruz"

Türk Telekom Üst Yöneticisi (CEO) Paul Doany, geleceğin öğrenme ve öğretme yöntemlerine eğitim teknolojilerinin yön vereceğini söyledi.

Türk Telekom'dan yapılan açıklamaya göre, Doany, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen "Eğitimde FATİH Projesi Eğitim Teknolojileri Zirvesi"nde yaptığı değerlendirmede, eğitimde dijitalleşmenin fırsat eşitliği sağlama noktasındaki önemine dikkati çekti.

10 sene önce Milli Eğitim Bakanlığı ile çalışmaya başladıklarında Türkiye'de sadece 2,5 milyon bilgisayar olduğunu aktaran Doany, bir yandan Türk Telekom okullarının inşasına başladıklarını, diğer yandan dijital eğitim içeriği üzerinde çalıştıklarını ve Sebit'i satın aldıklarını, o günden bugüne Türkiye'nin dijitalleşme yolunda çok yol kat ettiğini dile getirdi.

Türk Telekom'un online eğitim içeriği Vitamin'in şu anda tüm müfredatı kapsayan, gurur duydukları bir ürün olduğunu belirten Doany, şirket olarak sınav için değil, hayat boyu başarı için öğrenmeye destek olduklarını ifade etti.

"Eğitimin geleceğine teknoloji yön verecek"

Doany, "Okullarımıza ve öğrencilerimize sadece en ileri teknoloji altyapısını sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda en büyük ihtiyaçlarından biri olan online eğitim içeriği de sunuyoruz. Bu alanda geliştirdiğimiz Vitamin, Türkiye'nin en büyük online eğitim destek hizmeti olarak öğretmen ve öğrencilerin en büyük yardımcısı haline geldi. Vitamin hizmetimizle ülkemizin dört bir yanındaki öğrencilere ücretsiz online eğitim içeriği sağlayarak, eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanmasına destek oluyoruz." diye konuştu.

Bugün Vitamin'in 4. sınıftan 12. sınıfa kadar tüm milli eğitim müfredatını kapsadığını anlatan Doany, "Öğrenciler evlerinden ücretsiz bir şekilde Vitamin'e erişebiliyor. Çok yakın bir zamanda Vitamin içeriğine okul öncesi eğitimi de ekleyeceğiz. Böylelikle öğrenciler okul öncesinden üniversiteye kadar olan eğitim müfredatının tamamına Vitamin'den ulaşabilecek." dedi.

40 BİN OKULDA 600 BİN SINIFA GÜVENLİ VE HIZLI İNTERNET ALTYAPISI

Geleceğin öğrenme ve öğretme yöntemlerine eğitim teknolojileri yön vereceğini, bu doğrultuda FATİH Projesi kapsamında geliştirilen Vitamin servisine, dijital uçurumu kapatmak ve böylece fırsat eşitliği sağlamak amacıyla çok büyük önem verdiklerini ifade eden Doany, şunları kaydetti:

"Türk Telekom olarak 176 yıllık köklerimiz ve deneyimimizle ülkemizdeki dijital uçurumu azaltmak ve bu sayede eğitimde fırsat eşitliği sağlamak için çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz. Güçlü ve sağlam altyapımızla eğitimin dijitalleşmesi, böylece teknolojinin gücüyle eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması ve yayılması konusunda bakanlığımızla her zaman iş birliği içerisindeyiz. Bu kapsamda güvenli ve hızlı interneti şehir merkezlerindeki okullardan en ücra köy okullarına kadar götürerek yeni nesil eğitim-öğretim imkanlarından tüm öğretmen ve öğrencilerin yararlanmaları için çalışıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığının öncülüğünde yürütülen ve tüm dünyada örnek gösterilen FATİH Projesinde en başından itibaren yer almaktan büyük memnuniyet duyuyoruz."

Paul Doany, Türk Telekom olarak dijital uçurumu kapatarak Türkiye'nin her köşesindeki çocuklara ve gençlere eğitimde fırsat eşitliği yaratabilmek için teknolojinin tüm imkanlarını seferber ettiklerini belirterek, bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı 40 bin okulda 600 bin sınıfa güvenli geniş bant hizmeti ve 4 bin okulda da fiber altyapılarıyla yüksek hızlı ve güvenli VPN hizmeti verdiklerini ifade etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz