Eğitim Ortamlarında Şiddetin Önlenmesi Toplantısı Yapıldı

Eğitim ortamlarında şiddetin önlenmesi ve azaltılmasıyla ilgili il yürütme kurulu toplantısı düzenlendi.

Eğitim Ortamlarında Şiddetin Önlenmesi Toplantısı Yapıldı

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde Şanlıurfa Vali Yardımcısı Erdoğan Kanyılmaz başkanlığında düzenlenen toplantıya; Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala, Harran Üniversitesi Temsilcisi Doç. Dr. Abdullah Adıgüzel, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Alpaslan Hersanlıoğlu, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. M. Yaşar Şimşek, İl Aile ve Sosyal Politikalar Müdür Yardımcısı Naci Yılmaz, Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Gürbüzer, Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürü İbrahim Meşe, Merkez Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü İsa Temelci, Rehberlik Bölümü Başkanı Tuğba Karakuş, Suat Akkaz, Eğitim-Bir-Sen temsilcisi Mustafa Kanıkara, Eğitim-Sen temsilcisi Özlem Şengül, Gap Eğitim Gönüllüleri Derneği temsilcisi Faruk Cömert, Öğ-Der temsilcisi Yunus Yeğin katıldı.

ŞİDDETİN ÖNLENMESİ

Toplantıda, rehber öğretmeni Tuğba Karakuş tarafından slaytla sunum yapıldıktan sonra kurumlar arası işbirliği ve sorumluluklarla, eğitim ortamlarında şiddetin önlenmesi ve azaltılmasına ilişkin tespit ve değerlendirmelerde bulunuldu. Toplantı sonucunda kamuoyu ile de paylaşılması uygun görülen kararlar alındı. Toplantıda, risk etmenleri dikkate alınarak öncelikli bölgelerde özellikle madde kullanımına yönelik ilgili kuruluşlarla işbirliği yapılması, Eylül 2012 tarihi itibariyle öğretmen ve yöneticilere rehberlik hizmetleri uygulama seminerlerinin devam ettirilmesi kararlaştırıldı. Alınan kararlar şöyle:

OKUL POLİSİ UYGULAMASI

"Okul Polisi uygulamasına, pilot uygulama kapsamında değerlendirilerek başlanılmalıdır. Aile eğitimlerinin her okul bünyesinde uygulanması kararlaştırılmıştır. Şiddete uğrayan çocuklarla ilgili Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü okullarla işbirliği yapacaktır. Okullarda çalışacak geçici personel ve servis şoförlerine ilişkin bilgilerinin Emniyet Müdürlüğü'ne bildirilmesi, tüm okullara güvenlik kamerası takılmasına yönelik çalışmaların başlatılması kararlaştırılmıştır. İl yürütme kurulu üyelerinin yaptıkları çalışmaların önceden derlenerek toplantıya gelirken hazırlıklı olarak gelmeleri, eylül ayının ilk haftasında 2012-2013 İl Eylem Planı'nın hazırlanması kararlaştırıldı."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler