Görüş Bildir

Eğitimcilere Sertifika!

Eğitim Yönetimi Seminerine katılarak başarı gösteren 103 okul müdürü, düzenlenen bir programla sertifikalarını aldı.

Eğitimcilere Sertifika!

Millî Eğitim Bakanlığı Mesleki Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Eğitim Yönetimi Semineri’ programında katılarak başarı gösteren okul müdürlerine sertifikaları verildi.

Programa katılan Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, programda yaptığı konuşmada, dünyada en değerli şeyin eğitim olduğunu söyledi.

OKUL MÜDÜRLERİNE SERTİFİKA

Öğretmenlik ve topluma hizmet etmenin bir sevda işi olduğunu belirten Güzeloğlu, “Bugün dünyada en değerli şey bilimsel bilgidir. Ontolojik anlamda, şüphesiz bilgiyi hedeflemelisiniz ama somut anlamda ancak test edilmiş bir bilgiyle amel etmelisiniz. Bu ülke ve millet artık bilgi çağının akıllı ürünlerini akılsızca kullanan ve tüketen olmamalı. Akıl, nimet olarak her insana ve tüm insanlığa dağıtılmıştır. Aklı kullanabilmek bir maharettir ve eğitimdir. Onu siz belirleyeceksiniz.” ifadelerini kullandı.

EĞİTİMDEKİ KALİTEYİ ARTIRMAK

Her çocuğun bir dünya olduğunu belirten Vali Güzeloğlu, “Ne dünyalar var kaçırdığımız ve göz ardı ettiğimiz. Bunun vicdani mesuliyeti de size aittir. Bunu böyle görmek lazım ve bu doğrultuda meseleye bakmak lazım. Öğretmenlik ve topluma hizmet bir sevda işidir. O sevda da topluma bir gelecek ifade etmektedir. Bugün hepimiz bir öğretmenin eseriyiz. Bizi biz yapan değerlerimizin çok büyük bir kısmını öğretmenlerimizden edinmekteyiz. O zaman arkadaşlar! İşimize dönecek ve sevda gibi görmemiz gereken bu meselemizle bilineni tekrar etmek değil, yeniye yelken açmak gerekir. Arkadaşlar! Biz ne yaparsak yapalım, kaptan köşkünde sizler varsınız, siz belirleyeceksiniz, siz dönüştüreceksiniz. Şüphesiz hepiniz bu vatanın evladı, eğitim ordusunun bir neferisiniz. Her şeyden önce bir baba, anne ve her bir sorunu vicdanında hisseden bir eğitim yöneticisisiniz. Bu anlamda bu buluşmayı anlamı buluyorum.” dedi.

Güzeloğlu, konuşmanın ardından sertifika almaya hak kazanan okul müdürlerine sertifikalarını takdim ederek, kursiyerlere hediye vererek başarılar diledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi