Eğitimde farkındalık

Öğrencilerde sosyal ve kültürel değerlere yönelik farkındalık oluşturulması için etkinlikler gerçekleştirilecek.

Eğitimde farkındalık

Büyükşehir Belediyesince eğitime destek amacıyla "Değerler Eğitimi Projesi" hayata geçirilecek.

Belediye Başkanı Cumali Atilla'nın talimatıyla, eğitime destek amacıyla hazırlanan Değerler Eğitimi Projesi için Büyükşehir Belediyesi ile Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında iş birliği protokolü imzalandığı belirtildi.

EĞİTİME BELEDİYE DESTEĞİ

Projeyle öğrencilerde, sosyal ve kültürel değerlere yönelik farkındalık oluşturulmasının hedeflendiği bildirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Proje kapsamında, vatanına ve devletine sahip çıkan, milletine faydalı yurttaşlar yetiştirilmesi, huzur ortamının öneminin kavranması, farklı kültür mozaiğine sahip ülkemizde herkesin kardeşçe, karşılıklı saygı ve hoşgörü ile yaşamasına imkan sağlayacak bilinç oluşturulması, kardeşlik duygusunun yaşam içinde öne çıkması, uyumlu gençlerin sayısının artması, okullardan başlayarak, aile içi, mahalle ile bölgede sevgi ortamının yaygınlaşması ve aile olmanın önemi kavranarak belirlenen bireyler üzerinde farkındalık yaratılması ile ilgili çalışmalar yürütülecek."

YARIŞMALAR DÜZENLENECEK

Öğrencilere yönelik, uzmanlar tarafından seminer verileceği kaydedilen açıklamada, "Ayrıca yarışmalar düzenlenecek. Rehberlik derslerinde öğrencilere izletilmek üzere görsel materyaller okullara ulaştırılacak. Proje kapsamında değer yargılarını yansıtan il içi ve il dışı mekanlara geziler koordine edilecek." bilgisi aktarıldı.

İlk olarak merkez Yenişehir, Bağlar, Sur ve Kayapınar ilçelerinde yürütülecek proje kapsamında düzenlenecek fotoğraf yarışmasında dereceye girecek öğrencilere çeşitli ödüller verilecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz