Görüş Bildir

Eğitim'de yeni bir yıldız!

Diyarbakır’da yaklaşık 1 yıldır eğitim hayatına başlayan Maarif okulları verildiği iftar yemeğiyle Mektebim Eğitim Kampusuyla birleşti.

Eğitim'de yeni bir yıldız!

Mehmet CAN TUNÇ

DİYARBAKIR-Diyarbakır'da eğitim hayatına devam eden ve eğitimciler tarafından kurulan Maarif Okulları, Mektebim markasıyla buluşarak, şehrin ve bölgenin eğitim hayatına yön vermeye hazırlanıyor. Mektebim Okulları, yeni eğitim öğretim yılında özgün eğitim modelleri, yabancı dil eğitimi ve teknoloji kullanımıyla Diyarbakır'da Maarif Kampüsü ile öğrencilerle buluşacak. Mektebim Okulları'nın Diyarbakır Maarif Kampüsü ile verdiği iftar yemeği Diyarbakır’da bir otelde gerçekleşti. İl Protokolünün ve yaklaşık 200 konuğun katıldığı yemekte Mektebim Okulları Kurucusu ve Eğitim Girişimcisi Ümit Kalko, eğitim sektörünün son durumunu anlattıb

“ULUSAL VE ULUSLAR ARASI ALANDA İŞBİRLİKLERİNE VE BÜYÜMEYE DEVAM EDİYORUZ”

Söz Habere konuşan Kalko, ulusal ve uluslararası alanda işbirliklerine ve büyümeye devam ettiklerini belireterek, “Gerçekleştirdiğimiz bu hızlı büyüme sadece yatay bir büyüme değil aynı zamanda dikey bir büyüme de gerçekleştirerek, eğitim kalitemizi arttırıyor özgün eğitim modellerimizi geliştirerek akredite ediyoruz. Bu anlamda tamamen Mektebim’e ait olan Yönetim - Liderlik, Girişimcilik ve Gelişim Modeli (M-Lead) uluslararası bir topluluk olan Avrasya İşletme ve Ekonomi Topluluğu (EBES) tarafından güvence altına alındı. Uluslararası işbirliklerine yoğunlaştığımız bu günlerde ABD'nin ve dünyanın prestijli üniversiteleri arasında yer alan StateUniversity of New York at Albany (SUNY) ile önemli bir anlaşmaya imza attık. Anlaşmanın içeriğinde, Mektebim liselerinden mezun olan öğrencilerin üniversiteye sınavsız geçiş yaparak ve indirimlerden faydalanarak ABD’de okuyabilecekleri de yer alıyor. Ayrıca yaz okulu, ortak yabancı dil eğitimi, öğrenci ve öğretmen değişimi gibi konularda işbirliğimiz kapsamında yer almaktadır. Yine dünyanın en önemli üniversitelerinden biri olan Yale Üniversitesi’nin Mezunlar Derneği ve Uluslararası İlişkiler Bölümü ile bir işbirliği başlattık. Yale Üniversitesi ve yetkililerinden birçok alanda mentörlük hizmeti alacağız. Bu ve benzeri birçok üniversite ile işbirliği çalışmalarımız devam edecek. Öğrencilerimize dünya vatandaşı olmaları için gerekli eğitimleri verirken, dünyanın kapılarını onlara aramak ve çeşitli fırsatlar sunmak en önemli görevlerimiz arasında yer alıyor” dedi.

“ÖZEL OKULA GİDEN ÖĞRENCİ SAYISI 1 MİLYON 150 BİN”

Eğitim sektörünü değerlendiren ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu yıl açıklanan rakamlara göre özel okullara giden öğrenci sayısının 1 milyon 150 bin olduğuna dikkat çeken Kalko, "Bu rakama bakıldığında ve bir önceki yılın verileri ile kıyaslandığında, Türkiye’de özel okula giden öğrenci sayısının yüzde 47 oranında artmış olduğunu ve devlet tarafından verilen öğrenci teşvikleriyle birlikte farklı eğitim kademelerinde 48 bine yakın öğrencinin ilk kez özel okullara kayıt yaptırdığını görüyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı teşvik konusunda ilk yıl çalışma yaparak öğrenci sayısını 230 bin olarak açıklanmıştı ve proje kapsamında özel okullara 346 milyon 602 bin 5 TL ödeme yapıldı. Yeni eğitim öğretim yılında teşvik verilecek öğrenci sayısının 350 bin olacağını açıklayan Bakanlık, e- okul üzerinden başvuruları Ağustos ayında başlatacak. Milli eğitim düzeyinde 4+4+4 sisteminden sonra son yıllarda yapılan en önemli değişiklik özel okula giden öğrencilere teşvik verilmesi oldu. OECD ülkelerinde özel okullaşma oranı yüzde 25’lerde. Devletin özel okullara verdiği destekler doğrultusunda bugün yüzde 7,4 olan özel okullaşma oranının önümüzdeki 5 yıl içerisinde ülkemizde yüzde 25’lere çıkacağı öngörülüyor. Bu oranla birlikte özel okullarda okuyan öğrenci sayısı da eş zamanlı olarak artacaktır. Yatırımlarımızı hızlandırarak devam ettireceğiz. Çünkü bizim tek yatırım alanımız eğitim ve bu alandan başka bir alanda da faaliyet göstermek gibi bir stratejiye sahip değiliz. Okullarımızla, Türkiye’nin her noktasına ulaşmayı, her bölgeden öğrenci ve veli ile buluşmayı istiyoruz. Hedefimiz 4 yıl içerisinde 70 bin öğrenci ve 100 kampüse ulaşmak. Özel okullarda öğrenciye sağlanan olanaklar açısından bakıldığında şüphesiz ki eğitimin niteliğinin yükselmesinde söz edilebilmektedir. Açıkçası, velilerin tercihini özel okuldan yana kullanıyor olmasının en önemli nedenlerinin bu parametreler olduğu gerçeği söz konusudur" diye konuştu.

“MEKTEBİM OKULLARI DİYARBAKIR’DA EĞİTİM HAYATINA YENİ SOLUK GETİRECEK”

Diyarbakır’ın güzide illerden biri olduğunu ifade eden Kalko, şunları kaydetti:

“Diyarbakır, özellikle eğitime önem veren bir il, çok bilinmez ama istatistikler bunu gösteriyor. Türkiye’de özel okul sayısı ortalaması baz alındığında Türkiye ortalamasının üstünde özel okul sayısı olan bir ilimiz. Diyarbakır’a da uzun yıllardır yatırım yapmayı planladığımız bir ildi. Ülkemizin her toprağı bizim için çok kıymetli. İşbirliği içerisinde olduğumu Maarif Kampus yetkilileriyle de çok güzel bir sinerji yakaladık. Mektebim Okulları Maarif Kampüsü Diyarbakır’da çok kısa sürede eğitim hayatına yeni bir soluk getirecektir”.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi