Emeklilik hayali öğrenciliğe dönüş

Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde yetenek sınavlarına giren 54 yaşındaki emekli Yasemin Önsür, üniversite hayalini gerçekleştirebilmek için çamurdan heykel yaptı.

Emeklilik hayali öğrenciliğe dönüş

Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde yetenek sınavlarına giren 54 yaşındaki emekli Yasemin Önsür, üniversite hayalini gerçekleştirebilmek için çamurdan heykel yaptı.

Üniversitenin yeni akademik yılı için yeterli puanı alarak Güzel Sanatlar Fakültesi'ndeki yetenek sınavlarına girmeye hak kazanan öğrenciler, kil çamurla heykeller yaparak üniversite için ter döküyor.    

Toplam 15 kontenjanı bulunan ve 51 öğrencinin müracaat ettiği heykel bölümünde, ilk sınavın ardından yetenek sınavları yapılıyor.    

Fakültenin sınavına katılan adaylardan 54 yaşındaki Yasemin Önsür, yeteneğini yük taşıyan insan figürü yaparak ortaya koymaya çalıştı.    

Önsür, sanat alanında profesyonel eğitim alabilmek için mali müşavirlikten emekli olmayı beklediğini söyledi.

Sanatı çocukluğundan bu yana çok sevdiğini belirten Önsür, kızının üniversiteyi bitirdiğini, yüksek lisansını yaptığını anlattı. Önsür, "Sınav güzel geçti ama çok heyecan vardı. İlk kez kile dokunmak, farklı bir duygu, çamurun elinizde canlandığını hissediyorsunuz. Müthiş güzel bir duygu, bu heyecanı yaşamak için bu yaşta böyle bir şeyi denemeye değer. Hayallerinizden asla vazgeçmeyin, ben emekliliğimi öğrenciolarak geçirmek istiyorum." diye konuştu.    

Üniversitede öğrenci olmak için kızı ve ailesinin destek olduğunu, kazandığı takdirde her gün okula gitmenin eğlenceli olacağını belirten Önsür, hem sanatı daha iyi öğrenmek hem de sanata katkı sunmak istediğini anlattı.    

Önsür, sınavda hocaların ve öğrencilerin tepkisinin olumlu olduğunu, uyum içerisinde herkesin kendi heykelini yaptığını sözlerine ekledi.    

Kaynak: Diyarbakır Söz