Engelli çocuklara tekerlekli sandalye

Hani İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü girişimiyle ilçe merkezinde yaşayan 5 engelli çocuğa tekerlekli sandalye dağıtıldı.

Engelli çocuklara tekerlekli sandalye

Hani Hükümet Konağı'nda düzenlenen törende, Hani İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün girişimleri sonucu Diyarabakır'da faaliyet gösteren hayır kuruluşları ve dernekler tarafından başlatılan "Engelsiz Bir Hayat için Projesi" kapsamında Özel Hani Eylül Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde eğitim gören bedensel engelli 5 çocuğa tekerlekli sandalye dağıtıldı.

Hani ilçe Kaymakamı Hidayet Sarı, Eegeli çocukların sağlık raporlarında yer alan engel durumlarına göre ve ihtiyaç doğrultusunda, Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği ile irtibat kurularak 5 engelli çocuğa tekerlekli sandalye dağıtacaklarını söyledi.

Çocuklara tekerlekli sandalye

Sarı, "Ülkem için her şeye değer projesi kapsamında, Kocaeli,Bursa, İstanbul temsilcilerinin de aramızda bulunmaları bizleri sevindirmiştir. Engelli çocuklarımıza proje kapsamında yapacakları yardımlara katkı sunmak Diyarbakır’da ki yardım dernekleriyle birlikte hareket etmeleri, güzel faaliyetlerde koordineli olarak çalışmalarını ve destek sağlamalarını, ilçe kaymakamı olarak taktirle karşılıyorum" dedi.

Daha sonra engellilere tekerlekli sandalyelerini teslim eden Sarı, engellilere okul çantası ve eğitim seti verdi.

Törene, Hani İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahsum Burucu, Zeytin Dalı Barış Federasyonu Genel Başkanı Süleyman Eliş, Sakatlar Derneği Başkanı Mithat Kavmaz, Çevre Kalkınma Derneği Başkan Vekili Süleyman Ayaz Karadağ, Vizyon Gençlik Derneği Başkanı Güzel Kızoğlu, öğretmenler ve engelli öğrencilerin aileleri katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz