Engelliler ata bindi

Kayapınar Belediyesi, Engelsiz Yaşam Merkezi'nde eğitim gören 30 engellinin ata binme hayalini gerçekleştirdi.

Engelliler ata bindi

Kayapınar Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü’ne bağlı oluşturulan Engelsiz Yaşam Merkezi’nde eğitim gören 30 engelli öğrenci, Diyarbakır’daki at çiftliğinde atlara bindi. Engelliler çiftliğin öğretmenleri ve seyisleri eşliğinde yaşamlarında ilk kez ata binmenin keyfini çıkardı.

Kültür İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Engelsiz Yaşam Merkezi’nde öğrenim gören 30 öğrenci, Diyarbakır’daki ilk at çiftliği olan Truva Park’a götürüldü. Zihinsel ve Bedensel Engelliler, çiftlik öğretmenleri ve seyislerin nezaretinde ata binmenin mutluluğunu yaşadı.

KAHRAMAN: “ENGELLİLERİMİZİN YANINDAYIZ”

Kayapınar Belediye Başkan Yardımcısı Emine Kahraman, Kayapınar Belediyesi olarak, Engelliler Haftası nedeniyle böylesi bir etkinliği düzenlediklerini ifade ederek, Belediye olarak, dezavantajlı kesim olan Engellilerin yanında olacaklarını söyledi.

ÇELİK: “İLK KEZ ATA BİNMENİN KEYFİNİ YAŞADILAR”

Kayapınar Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Mustafa Çelik ise, Kayapınar Belediyesi Başkanı Mustafa Kılıç’ın talimatıyla Engelsiz Yaşam Merkezi oluşturduklarını ifade ederek, “Engelli vatandaşlarımız, her türlü sosyal aktiviteyi eğitimi ve hizmeti alıyor. Kendilerine hiç ata bineniz var mı? Diye sorduğumuzda, ata binmek istediklerini söylediler. Bizde, Truva Park Tesisleri yetkilileri ile irtibata geçerek, böylesi bir etkinlik düzenleyeceğimizi söyledik. Kendileri bizi kırmadılar. Engelli kardeşlerimiz adına güzel bir etkinlik olduğunu söyleyebiliriz” diye konuştu.

“ENGELLİLERİ ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİNE BEKLİYORUZ”

Engelli Yaşam merkezinde yüzme havuzunun da olduğuna değinen Çelik, “Bilindiği gibi Diyarbakır’da bu tür aktiviteler az. Biz tür etkinlikleri yapmaya hazırız. Tüm engelli ailelere ve engelli vatandaşlarımıza çağrıda bulunmak istiyoruz; Kayapınar Belediyesi olarak biz kendilerine, her türlü hizmeti ücretsiz vermeye hazırız. Varsa engelli bireylerini bize getirsinler. Kendi aracımızla onları evden alıyoruz, engelsiz yaşam merkezine getiriyoruz. Merkezimizde hobi ve diğer kurslarımızdan yararlanabilirler. Kayapınar Belediyesi olarak biz tüm vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz. Bu özelde engelli vatandaşlarımızın da topluma karışması her türlü etkinliği sunuyoruz” ifadelerini kullandı.  Hayatlarında ilk kez Ata binen engelliler de, Atlarla geçirdikleri zamandan keyif aldıklarını belirterek, Kayapınar Belediye Başkanı Mustafa Kılıç’a teşekkür etti. 

Kaynak: Diyarbakır Söz