Erasmus tanıtımı

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) tarafından, öğrencilere yönelik Erasmus (AB Öğrenci Değişim Programı) hakkında tanıtım toplantısı düzenlendi.

Erasmus tanıtımı

Rektörlük konferans salonundaki toplantıda, Erasmus Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Ayhan Yılmaz tarafından bilgi verildi.

Erasmus'un amacından bahseden Yrd. Doç. Dr. Yılmaz, “Üniversiteler arasında ülkelerarası işbirliğini teşvik ederek, öğrencilerin ve eğitimcilerin Avrupa'da karşılıklı değişimini sağlayarak, programa katılan ülkelerdeki çalışmaların ve alınan derecelerin akademik olarak tanınmasına ve şeffaflığın gelişmesine katkıda bulunulmasına çalışmaktadır.

ÖĞRENİM HAREKETLİĞİ

Programdan faydalanmak için ülkelerin ilgili resmi kurumlarınca yükseköğretim kurumu olarak kabul edilen üniversite, enstitü, akademi ve benzeri kurumlar, Avrupa Komisyonu Eğitim ve Kültür Genel Müdürlüğü'nün ilgili birimi olan Komisyon Yürütme Ajansı'na başvurulması gerekmektedir. Üniversitemizin sahip olduğu Erasmus Extended Üniversite Beyannamesi ile Öğrenci Öğrenim Hareketliliği ve Akademik, İdari Personel Değişim programlarına ek olarak Öğrenci Staj Hareketliliği olanağımız vardır. Üniversitemiz, 2010-2011 itibariyle Erasmus hareketliliklerine başlamıştır.” dedi.

Akademik ve idari personelle öğrenciler katıldığı toplantının sonunda, dinleyenlerin soruları cevaplandırıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz