Görüş Bildir

Ergani'de fakülte atağı

Geçen hafta kurulan Ergani Meslek Yüksek Okulu Geliştirme ve Yardımlaşma Derneği, çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdürüyor. Dicle Üniversitesi’ne bağlı bir fakülte yapılması için arazi tespit çalışmasına hız veren dernek yöneticileri Kaymakam Erdinç Yılmaz’ı makamında ziyaret ettiler. Dernek Başkanı Zülküf Aydın, ilçeye fakülte kazandırmak için çaba harcadıklarını söyledi.

Ergani'de fakülte atağı

Ergani Meslek Yüksek Okulu Geliştirme ve Yaşatma Derneği, Meslek Yüksek Okulu’nu fakülte statüsüne getirmek için çalışmalarını hızlandırdı.

Ergani Meslek Yüksek Okulu Geliştirme ve Yaşatma Dernek Başkanı Zülküf Aydın, Ergani Belediye Başkanı Fesih Yalçın, Dicle Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Profesör Doktor Zülküf Güneli, Dicle üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Dernek Başkan Yardımcısı Mustafa Tuna, Yönetim Kurulu üyesi İhsan Yaşar, Ahmet Erbay ve Abdurrezzak Tekin, İlçe Kaymakamı Erdinç Yılmaz’ı ziyaret ettiler.

“EN BÜYÜK HAYALİM”

Ergani Kaymakamı Erdinç Yılmaz, Böyle bir derneğin kurulmasının herkes için sevindirici olduğunu vurgulayarak, “Eğitime önem veren birisi olarak ilçede eğitim için kalıcı olarak yapılan hizmetlerin tümünde sonuna kadar desteğimizi devam ettireceğiz. Resmi anlamda üzerimize düşen ne varsa birlikte hareket edip ilçemizde sadece kapasite artırımı için değil bir fakülte yapılması içinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. İlçeye bir fakülte kazandırmak en büyük hayalim. Şu anda okulumuzda yaklaşık 350 öğrenci öğrenim görmekte yeni bölümlerin açılmasıyla birlikte öğrenci sayımız bin'e yükselecektir. Bu da ekonomik girdi olarak ilçemize ve esnafımıza yansıyacaktır. Sayın Rektörümüzden ve yönetiminden bu konuda destek bekliyoruz” dedi,

“BİR FAKÜLTE ÇOK ŞEY DEĞİŞTİRECEK”

Dicle Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zülküf Güneli ise, “Bu çalışmalardan dolayı arkadaşlarımızı kutlarım. Arazi tespiti için teknik olarak yerinde inceleme yaptık. Proje konusunda her zaman desteklerimi sunacağım. Uzun vadeli ilçemize kazandırılacak bir fakülte çok şeyleri değiştirecektir. Amacımız bu işi hızlandırıp projeyi bir an önce hayta geçirmektir.

“ÖNCE ARAZİ SORUNUN ÇÖZMELİYİZ”

Ergani Meslek Yüksek Okulu Geliştirme ve Yaşatma Dernek Başkanı Zülküf Aydın da, arazi sorununu çözdükten sonra önce fakülte sonra da üniversite için çalışma yapacaklarını kaydederek, “Bu derneğin kurulması açısından fikir sahibi olan ve dernek kuruluş aşamasında katkı sağlayan ilçe Kaymakamı Erdinç Yılmaz ve Dicle Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı aynı zamanda Dernek Başkan yardımcımız Mustafa Tuna’ya teşekkür ediyorum. Çok kısa zamanda kurulan ve ilçemiz için geç kalınmış fakat büyük bir ihtiyaç olan dernek çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Şu anda çok kapasiteli ileriye dönük fakülte kurma amaçlı uygun bir araziye ihtiyaç var. Sayın Kaymakamımız Erdinç Yılmaz ve Belediye Başkanımız Fesih Yalçın, Üniversiteden gelen heyet ve dernek üyelerimiz ile birlikte birkaç yerde incelemelerde bulunduk. Gerekli yazışmalardan sonra inşallah bir netice alıp yapılacak olan okul için proje hazırlayacağız. İlk aşamada bizler için en önemli olan uygun bir arazidir. Arazi sorunu hallolduktan sonra Allah’ın izni ile ilçemize üniversiteyi kazandırma yolunda en önemli mesafeyi kat etmiş olacağız.” dedi.

“MYO’NUN KAPASİTESİ YETERSİZ”

Ergani Meslek Yüksek Okulu kapasitesinin yetersiz olduğunu da anlatan Aydın, bunun artırılmasını istediklerini ifade ederek, “130 bin nüfuslu ilçemizde mevcut olan Meslek Yüksek Okulunda sadece 3 branşta ders verilmektedir. Biz istiyoruz ki il olmaya aday ve il statüsünde olan ilçemize bir fakülte kazandıralım. Çocuklarımız başka illerde okuma zahmetine katlanmasın. Arttırılacak kapasite ile derslik sayısı çoğalacak. Dolayısı yapılacak hizmet ile birlikte Ergani’nin ekonomisi değişecek ve istihdam alanları oluşacak. Dernek başkanı olarak ben ve yönetim kurulu arkadaşlarım bunu çok önemsiyoruz ve elimizden ne gelirse yapacağımızın taahhüdünü sizlere veriyoruz. Kaymakam bey ve belediye başkanının eğitime olan hassasiyetini bildiğim için kendimi çok şanslı hissediyorum. Derneğimizin kurulmasında ve çalışmalarında emek ve katkısı sunan herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Dernek Başkanı Aydın ve üyeleri, daha sonra Ergani Mal Müdürü Mehmet Can Kaya, Kadastro Müdürü Şehmus Gündüz ile de arazi tespiti hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu. Arazi incelemelerinden sonra Dernek üyeleri Ergani Belediye Başkanı Fesih Yalçın’ı makamında ziyaret etti. Belediyeden ayrılan üyeler Ergani Meslek Yüksek Okuluna giderek okul ve okulun eksiklikleri hakkında bilgi aldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi