Görüş Bildir

Etüt hizmeti veren okul açılmasın

Milli Eğitim Bakanlığı, çalışan anne-baba çocuklarının kayıtlarının yapıldığı özel 'etüt okullarının' oluşturulmaması talimatı verdi.

Etüt hizmeti veren okul açılmasın

MEB , Temel Eğitim Genel Müdürü Funda Kocabıyık, illere gönderdiği genelgeyle, etüt uygulamalarıyla etüt ve beslenme ilköğretim okullarına ilişkin genelge yayımladı.

Zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanun gereği ilköğretim kurumlarının 2012-2013 eğitim öğretim yılından itibaren ilkokul ve ortaokul adı altında kademeli olarak 4'er yıllık okullara dönüştürüldüğünü hatırlatan Kocabıyık, okullara öğrencilerin ulusal adres veri tabanındaki adres bilgileri ve ilçe öğrenci yerleştirme komisyonu kararı doğrultusunda kayıt ve nakillerinin yapıldığını belirtti.

ETÜT VE BESLENME

Kocabıyık, etüt ve beslenme uygulaması şeklinde bazı illerde kayıt bölgesi dışından özellikle çalışan ebeveynlerin çocuklarının devam ettiği özel statülü okulların oluşturulduğu duyumlarının alındığını ifade etti.

Resmi ilkokul ve ortaokullara öğrenci alımlarının hiçbir ayrıcalık oluşturulmadan kayıt bölgesindeki öğrencilerden alınması gerektiğini vurgulayan Kocabıyık, “etüt ve beslenme uygulaması ile etüt uygulamasını içeren çalışan anne-baba çocuklarının kayıtlarının yapıldığı özel bütçeli ve özel statülü resmi okullar oluşturulmaması ve buna benzer uygulamaların sonlandırılarak önceki dönemlerden onayı alınanların iptalinin yapılması” talimatını verdi.

EĞİTİM VEREN OKULLAR

Tam gün eğitim veren etüt ve beslenme okulları, çalışan anne ve babaların çocukları için tercih ettiği devlet okulları arasında yer alıyor. Ücretsiz olan bu okullarda sadece etüt ve beslenme için ücret ödeniyor. Bu okullara kayıtlar ön kayıtla yapılmakta olup, başvurunun fazla olması halinde kura çekiliyor.

Bakanlığın talimatıyla ilkokul ve ortaokula dönüştürülecek bu okullar da bundan sonra e-okul sistemi üzerinden kayıt alacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi