Fen-Fak'ta akademik açılış!

FEN-FAK yeni öğretim yılını törenle açtı. Rektör Gül, “akademisyenlerin üzerine düşen en önemli görev, kaliteli eğitim vermektir” dedi.

Fen-Fak'ta akademik açılış!

Dicle Üniversitesi Fen Fakültesi 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı açılış programı, Rektör Prof. Dr. Talip Gül’ün katılımıyla gerçekleştirildi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Kemal Kadiroğlu’nun da katıldığı programa, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Onan, akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.

ÖĞRETİM YILI AÇILIŞI

Fakültenin fiziki ve idari yapısı hakkında bilgiler veren Dekan Prof. Dr. Ahmet Onan, fakültenin akademik yapısı ile ilgili eksiklikleri de belirtti.

Devam eden, tamamlanan ve yapılması düşünülen projelere de değinen Onan, gıda, kimya ve çevre mühendisliğinin kurulması yönünde ki taleplerini dile getirdi.

ZOOLOJİ MÜZESİ

Yakın zamanda restorasyonu tamamlanarak açılışı yapılacak olan zooloji müzesinin, özellikle ilköğretim çağındaki çocuklar için büyük bir kazanım olduğunu vurgulayan Onan, müze için yapılan çalışmalardan söz etti.

Ardından söz alan Rektör Prof. Dr. Talip Gül, Dicle Üniversitesinin Türkiye’nin en iyi üniversiteleri arasına girmesi için çabaladıklarını belirtti. Dicle Üniversitesinin hak ettiği yerde olması için hep beraber çalışılması gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. Talip Gül, “akademisyenlerin üzerine düşen en önemli görev, kaliteli eğitim vermektir” dedi.

KALİTELİ EĞİTİM

 Öğrencinin çok çalışması gerektiğini vurgulayan Gül, öğrencilere şöyle seslendi: “En büyük hedefiniz, kendi alanınızın en iyisi olmak olsun. Unutmayın ki çalışmanın elinden hiçbir şey kurtulmaz.”

Çevre, gıda ve kimya mühendisliği kurulması konusunda her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyleyen Gül, YÖK’ün de, Dicle Üniversitesi üzerinde çok durduğunu ve pozitif ayrımcılık yaptıklarını belirterek, desteklerinin önemine değindi.

PARMAKLA GÖSTERİLSİN

Proje beklentilerine de temas eden Gül, her projeyi desteklemeye hazır olduklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Artık kimse, Dicle Üniversitesinin adını duyunca burun kıvırsın istemiyorum. Parmakla gösterilelim istiyorum. Bu da hep beraber çalışarak olacaktır. Sizin ve halkımızın desteğini de arkamıza alarak inşallah Dicle Üniversitesini hak ettiği yere taşıyacağız.”

LİYAKATİNE GÖRE İŞ

Kurdukları yeni yönetimin, torpil olayına referans olmayacağını kaydeden Gül, taşeron işçisinden akademik elemana kadar herkesin liyakatine göre alınacağını ve ötekileştirme yapmayacakları sözünü verdi. Fen Fakültesinin, yeni bir vizyon geliştirerek, bilimi ön plana almazsa arkasında olmayacağının altını çizen Gül, “bilimsel aksiyon bekliyoruz sizden. Huzuru temin etmek bizim, bilimsel aksiyon sizin göreviniz” diye konuştu.

Üniversitenin sosyal koşulları eksiklikleri ve çözüm önerilerinin dile getirildiği programın sonunda Rektör Gül, yeni öğretim yılının hayırlı olması dileğinde bulunarak, 2-3 ayda bir bir araya geleceklerini ifade etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz