FETÖ'cü Taktiği Uyguluyorlar!

Memiş ve İŞKUR Müdürü arasındaki, Okullar'a İş kur elemanı göndermeme yönündeki söz düellosu sürüyor;

FETÖ'cü Taktiği Uyguluyorlar!

MEMUR-SEN İl Başkanı Yunus Memiş, bir yerel gazetede babasıyla ilgili İŞKUR’dan iş başvurusunda bulunduğu ve kabul edilmediği için, İş-Kur Müdürü İsmail Koç hakkında iddialarda bulunduğu idiasına ilişkin yayımlanan habere, büyük tepki gösterdi. Diyarbakır'da yüzlerce okulda görevli Toplum Yararına Çalıştırma Projesi kapsamında, İş Kur'un gönderdiği elemanları, geri çekip işten çıkarması nedeniyle, büyük bir kaos oluştuğunu ifade ederek, keyfi uygulamanın "FETÖ taktiği" olduğunu söyledi.

Söz Haber'e açıklama yapan Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanı ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanı olan Yunus Memiş, kamusal aksaklıkları kamuoyuyla paylaşmanın her vatandaşın görevi ve sorumluluğu olduğu gibi, kendilerinin de bir sivil toplum örgütü olmaları munasebetiyle, konuyu gündeme getirdiklerini bildirdi. Memiş, daha önce İŞKUR Müdürlüğünün başta Kayapınar, Sur ve Ergani ilçelerinde TYP projelerini iptal ederek, mağduriyetlere yol açtığını kamuoyuna aktardığını ifade etti.

“İTİBARSIZLAŞTIRMAYA YÖNELİK ALGI OPERASYONU FETÖ’CÜ TAKTİKTİR”

Personellerin işten çıkarılmasının ardından okullardaki temizlik işlerinin idareciler tarafından yürütüldüğünü savunan ve kendisi hakkında babasının İŞKUR’a iş için müracaat ettiği yönünde yerel bir gazetede çıkan itibarsızlıştarmaya yönelik habere dair iddiaları da sert bir dille eleştiren Memiş, “Sayın İŞKUR Müdürü her haliyle ısmarlama bir haber olduğu izaha muhtaç olmayacak bir şekilde açık olan FETÖ’cülerin üslup ve yöntemiyle şahsımın sözde babamı İŞKUR üzerinde işe alınmadığından bahisle duyduğum hisle hakkında açıklamada bulunduğumu ısmarlama bir haber yaparak gündemde yer işgal etmeye çalışmaktadır. Bu itibarsızlaştırmaya yönelik algı operasyonu FETÖ’cü taktiğidir” dedi.

“İŞKUR ÜZERİNDE ALINAN PERSONELLERİN ALIM ŞEKLİ KUŞKULU”

Bugüne kadar ailesiyle ilgili hiçbir kuruma ricacı olmadığını ifade eden Memiş, şunları kaydetti: “Kişilerin ailesel, beşeri ilişkilerini hedef saptırmak amacıyla kullanmak bir ahlaki zayıflıktır. Bugüne değin İŞKUR Müdüründe ne ailem, nede başka birinin işe alınması konusunda bir ricam olmadığı gibi en küçük bir imam dahi olmamıştır. Zaten aksi bir düşüncenin Sayın İŞKUR Müdürünün sorumluluğunu doğuracağı malum olup nitekim kamuoyunda da İŞKUR üzerinde alınan personellerin alım şekline ilişkin ciddi eleştiri ve haklı kuşkular vardır. Ki bunları da bir çok kez ifade ettik.”

Bir yerel gazetede babası ile ilgili çıkan habere dair Memiş şunları söyledi. “Basının görevi kamuoyunun etkin şekilde olaya sorunlara karşı objektif, nesnel ve en önemlisi tarafsız ve bağımsız şekilde kamuya bilgi aktarımı yapmaktır. Olayı şahsileştirmeye çalışma amaçlı güden medya mensubu arkadaşımız ve sorumlu editörler bugün gazetecilik yapmamış tabiri caizse tetikçilik yaparak sorumlu gazetecilik örneği sergileyememişlerdir. Sorumlu gazetecilik anlayışı okullara keyfi nedenlerle TYP personeli vermeyip başta öğrencilere hijyenik ortamda uzak kir pas içinde okullarda öğrenim görmeye mecbur bırakılan öğrencilerin maruz kaldığı ve kalabileceği sağlık sorunlarını nesnel bir biçimde haberleştirmeyi zorunlu kılar, işlemeyen idareyi işler hale getirmeye yönelik çözüm önerilerini zorunlu kılar, Sendika başkanı bu açıklamayı niçin yaptı değil, sendika başkanının bu açıklamalarına karşı bir cevabınız yada kendinizi savunma isteğiniz var mıdır sorusunun cevabını almayı zorunlu kılar aksi halde medya mensubu ile İŞKUR Müdürünün arasında bir çıkar ilişkisinin olduğunun düşünülmesi tabi bir çıkarım olacaktır. Ayrıca söz konusu haber içeriğinde eleştirilerimiz hakkında en küçük bir açıklamanın olmamasına üzüldüğümüzü belirtmek isterim”

“İŞKUR MÜDÜRÜ GÖREVDEN ALINSIN”

Konuşmasının sonunda İŞKUR Müdürünün istifa etmesi veya görevden alınması gerektiğini dile getiren Memiş, “Hele de İŞKUR Müdürüne yönelik eleştirilerinin arkasında olup gerek bu acziyete düşen basın mensupları, gerekse tüm sivil toplumu, İŞKUR’dan Kaynaklı doğmuş sorunlara karşı tek vücut olmaya ve sorumsuzca yapılan iş ve işlemlere karşı sorumlu davranmaya davet ediyorum. İŞKUR Müdürünün görevden alınması gerektiğini söylüyorum” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz