Görüş Bildir

FETÖ’nün okulu artık halkın hizmetinde

Van’da kapatılan FETÖ'ye ait Özel Serhat Nevbahar İlkokulu'nun ismi ‘15 Temmuz Şehitleri İmam Hatip Ortaokulu’ olarak değiştirildi.

FETÖ’nün okulu artık halkın hizmetinde

Vatandaşların meraklı bakışları arasında yola asılan pankartta, İl Milli Eğitim Müdürlüğü imzalı “15 Temmuz Şehitleri İmam Hatip Ortaokulu 2016-2017 eğitim öğretim yılında devlet okulu olarak hizmet verecektir” yazısı yer aldı.

Okulla ilgili konuşan mahalle sakinleri ise, geçmişte zenginlerin çocuklarının bu okullarda okuduğunu, kendi çocuklarını buraya gönderemediklerini ifade ettiler. Ahmet Baş adlı vatandaş, geçmişte buralarda kindar bir nesil yetiştirildiğini belirterek, “Buranın devlete geçmesi bizim için daha iyi oldu. Artık halkın her kesiminden olan her kesimin çocukları burada okuyabilecek. Bu halkımız için de sevindirici bir durum. Artık neslimiz emin bir şekilde yetişecek, bir fitneye kurban gitmeyecek, vatanına ve milletine hainlik etmeyecek bir okul olarak burası hizmet vermiş olacak. Şu anda FETÖ denen terör örgütünün elinden alınması sevindiricidir. Vatanımıza, milletimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Buradan da Reisi Cumhurumuza selam söylüyoruz” dedi.

Baş, ayrıca burada daha önce kindar bir nesil yetiştirilmeye çalışıldığını ifade ederek, “Önceden bu okullarda kindar bir nesil yetiştirilmeye çalışılıyordu. Vatanına ve milletine ihanet edebilecek bir nesil yetiştirilmeye çalışılıyordu. Allah’ın izniyle artık buralarda dindar bir nesil yetişecek. Bir nebze de olsa bunlardan da kurtulmuş olduk. İnşallah güzel yarınlar bizleri bekliyor” şeklinde konuştu.

Mahalle sakinlerinden Mehmet Güngör ile Salih Songül de, okulun mahalleleri için hayırlı olmasını temenni ederek, kendilerinin de maddi imkânsızlıklardan okuyamadıklarını belirttiler.

İpekyolu ilçesi Halilağa Mahallesi Eski Kale Yolu üzerinde bulunan 5 katlı binadaki lüks tasarımlar ve binanın üst katındaki lüks yapı da dikkatlerden kaçmadı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi