Forum AVM'de satranç turnuvası

Güneydoğu'nun en büyük alış-veriş merkezi olan Forum Diyarbakır AVM, bir sosyal etkinliğe daha imza attı. Forum AVM'nin ev sahipliğinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı Türkiye Satranç Federasyonu Diyarbakır İl Temsilciliği’yle düzenlediği Satranç Turnuvası başladı. 77 sporcunun katılımıyla Diyarbakır Forum AVM'da startını alan Satranç turnuvası 5 tur üzerinde yapılacak.

Forum AVM'de satranç turnuvası

Failiyete girdiği günden buyana, Diyarbakır başta olmak üzere Güneydoğu'da sosyal hayatı renklendiren bölgenin en büyük alış-veriş merkezi olan Diyarbakır Forum AVM, bir sosyal etkinliğe daha ev sahipliği yapıyor.

SATRANÇ TURNUVASI

Gençlik ve Spor Bakanlığı Türkiye Satranç Federasyonu Diyarbakır İl Temsilciliği'nin düzenlediği ve 77 sporcunun katıldığı Satranç Turnuvası, Diyarbakır Forum AVM'de başladı.

TURNUVAYA İLGİ YÜKSEK

25 Aralık pazar günü 3 tur ve 1 Ocak 2017 pazar günü 2 turun oynanacağı toplam 5 tur üzerinden oynanacak turnuva genel kategori, 1998 doğumlu dahil genel ve 1998 doğumlu dahil bayanlar kategorisi olmak üzere 3 ayrı kategoride yapılacak. İlginin hayli yüksek olduğu gözlenen ve alış-veriş yapmak üzere Forum AVM'ye gelenlerin de ilgiyle takip ettiği turnuvaya Diyarbakır’ın ve bölgenin tek milli kadın sporcusu Tuba Gür'de katıldı. Turnuva esnasında milli sporcu Gür'e Forum AVM tarafından, çeşitli hediyeler verilerek onura edildi.

SATRANCI AŞILAYABİLMEK

Türkiye Satranç Federasyonu Diyarbakır İl Temsilcisi Sıtar Yurtsever, Söz Haber'e satranç turnuvasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Forum AVM'nin ev sahipliğinde uzun süreden beri planlanan satranç turnuvasının dün itibariyle startını aldığını söyleyen Yurtsever, "Turnuvamız başladı. 3 ayrı kategoride turnuvayı yapıyoruz. Genel, bayanlar ve yıldızlar kategorisi olmak üzere, turnuvamıza toplamda 77 sporcumuz katıldı. Turnuvamızın diğer ayağı haftaya Pazar yani yılbaşında yine burada olacak. Yeni yıla satranç ile, Diyarbakır Forum AVM'de gireceğiz. 1 Ocak 2017’de yine satranç ile yolumuza devam edeceğiz. Turnuvamızda dereceye giren her kategoride ilk 3 sporcuya çeşitli ödüller verilecektir, bunlar hediye çekleridir. 1.’ye 500 TL’lik 2.’ye 250 ve 3.’ye de 150 TL olmak üzere hediye çeki verilecektir.

FORUM AVM'YE TEŞEKKÜR

Bunun dışında ayriyeten, Forum AVM'de hediye çekleriyle sporcularımızı onura edecek. Burada ki amacımız çocuklara Satrancı aşılamak, satrancın duyarlılığını artırmak çocuklarımızın satrançla uğraşmasını sağlamaktır. Bu anlamda turnuvanın devamı gelecek ve gelenekselleşecek bu turnuvamız. Bu anlamda Forum AVM’ den de söz aldık. Bende buradan Diyarbakır Satranç il temsilcisi olarak Forum AVM'ye teşekkür ediyorum. Bize kapılarını açtılar, ev sahipliği yaptılar."

Kaynak: Diyarbakır Söz