Görüş Bildir

Gençler için marş yazdı!

Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Serdar Kartal, milli ve manevi değerlere dikkati çekmek amacıyla hayata geçirdiği "Değerler Eğitimi Projesi" kapsamında Diyarbakırlı gençler için marş sözü yazdı.

Gençler için marş yazdı!

Yenişehir Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde, bir süre önce öğrencilere milli ve manevi değerlerine anımsatmak için Değerler Eğitimi Projesi hazırlandı.

Proje kapsamında kompozisyon, şiir, resim, kısa film ve fotoğraf yarışması ile seminer, konferans ve sinema gösterimi, kitap günleri, konser, gezi ve sergi etkinlikleri gerçekleştiriliyor.

İlçe yöneticilerinin, şiire ilgisinden dolayı proje için marş sözü yazmasını istemesi üzerine Kaymakam Kartal, yazdığı sözleri ilgililere iletti. Sözlerin beğenilmesinin ardından kentteki müzisyenler tarafından marş bestelendi.

Diyarbakır Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümü öğrencilerince seslendirilen marş, proje kapsamında gerçekleştirilen etkinliklerde dinletiliyor.

- "Diyarbakır'a, Diyarbakırlıya duyduğumuz sevgi bu marşı yazmaya itti"

Kartal, ilkokuldan başlayarak lise öğrencilerine kadar sahip olunan milli, manevi ve kültürel değerleri yeniden hatırlatma gereği hissederek hayata geçirdikleri projede marş yazma fikrinin ortaya çıktığını söyledi.

"Diyarbekir Gençlik Marşı" adını verdiği marşın sözlerinde adalet, iman, erdem, ahlak ve ilkeli duruş sahibi olmanın gençleri güzel yarınlara ulaştıracağını vurguladığına işaret eden Kartal, milletin umudu gençlerin atadan devraldıkları mirasla ülkeyi dünyayla rekabet edebilen, mazlum milletlerin umut ışığı haline getireceklerini aktardı.

"Diyarbakır'a ve Diyarbakırlıya duyduğumuz sevgi bu marşı yazmaya itti." ifadelerini kullanan Kartal, şunları kaydetti:

"Diyarbakır, 639 yılında sahabeler tarafından fethedilmiş bir şehir, Müslümanlığı ilk elden sahabelerden öğrenen bir şehirdir. Bundan dolayı çok önemli bir kent. Çok sayıda sahabenin mezarı, peygamber kabirlerinin ve makamlarının bulunduğu çok mübarek yer bir yerdir. Çok değişik, tarihi derin bir ruhu var. Bu ruh ve kültürden feyz alarak sahip olunan değerlerin tekrar tekrar ortaya çıkarılması gerekiyor."

Gençlerin, burayı fetheden ve İslamlaştıran daha sonrasında da milletin bir parçası haline getiren o ruhu koruması gerektiğini ifade eden Kartal, "Bundan dolayı bu memleketin gençlerimize sahabelerden yadigar kaldığını ve onlar sayesinde de payidar olacağını tekrar tekrar ifade ettik." dedi.

- "Gençlerimizle hemhal olmak düşer"

Kentle ilgili hiçbir zaman olumsuz bir düşünceye kapılmayacaklarını belirten Kartal, şunları söyledi:

"Türk milleti içinde bütün etnik unsurların olduğu büyük bir milletin adıdır. Türkiye Cumhuriyeti devleti de Türkiye'de yaşayan bütün insanların devletidir. Sayın Cumhurbaşkanımızın tek millet, tek devlet, tek bayrak, tek vatan düsturundan hareketle kimseyi birbirinden meşrebine, mezhebine, inancına ve ırkına göre ayırma lüksümüz yoktur. Aynı topraklardan, kültürden ve tarihten besleniyoruz. Buradaki insanlar da bunun farkında. Ülkemiz önce Ortadoğu'da belki daha sonra dünyanın genelinde bütün mazlum milletler için Mustafa Kemal Atatürk'ün de bize işaret ettiği gibi bir umut ışığına dönüşecektir."

- Belediye kaynakları gençler için kullanılıyor

Belediyeye başkan vekili olarak görevlendirildikten sonra, çocukların geleceğini ellerinden almaya ve terörü finanse etmeye çalışan yönetimlerin aksine kaynakları ülkenin geleceği olan gençlere harcadıklarını aktaran Kartal, Değerler Eğitimi Projesi'nin de bu kapsamda geliştirildiğini vurguladı.

- "Bu bayrağı onlar devralacak"

Kaymakam Serdar Kartal, projeyle ilgili "Kaynakları geleceğimiz çocuk ve gençler için seferber etmek zorundayız çünkü bu bayrağı onlar devralacak. Onları öz, milli manevi değerlerimizle yetiştirdiğimiz zaman gönlümüz rahat olarak bu işi yapmış olacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Kentin terör kaynaklı olumsuz imajının aksine huzurlu olduğunu belirten Kartal, "Emin olun burada çok farklı bir Diyarbakır var. Bu ortamda sadece devlet olarak bizlere değil, bütün milletimize bölgeye sahip çıkmak buralara gelmek görmek, gençlerimizle hemhal olmak düşer." diye konuştu.

- "Çok çalışacağız"

Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinden Ömer Baran ise marşı seslendirenler arasında bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek, "Biz Diyarbakır gençleri olarak ülkenin kalkınması için çok çalışacağız." ifadelerini kullandı.

Hamit Yeşil ise Kaymakam Kartal'a marş sözlerini yazdığı için teşekkür ederek, "Diyarbakır'ın zenginliklerini ve güzelliklerini göstermesi bizi mutlu etti." dedi.

Kaymakam Kartal'ın kaleme aldığı "Diyarbekir Gençlik Marşı"nın sözleri şöyle:

"Akıl, bilim, irfanla uzaklar yakın olur

Edep, ahlak, imanla millet payidar olur

Özgüvenle, ilkeyle, adaletli bir duruş

Hoşgörüyle, sevgiyle güzelliklere kavuş

Diyarbakır ufkuna yeni bir güneş doğdu

Selam ey gençlik sana, kalbin imanla dolu

Sensin bir tek sahibi ay yıldızlı bayrağın

Sensin bir tek umudu milletin ve vatanın

Bak bu mübarek toprak sahabeden yadigar

Kini nefreti bırak, kardeşlikte hayat var

Sen oldun bir tek umut aziz şanlı millete

Galip gelecek elbet aydınlıklar zillete

Diyarbakır ufkuna yeni bir güneş doğdu

Selam ey gençlik sana kalbin imanla dolu

Sensin bir tek sahibi ay yıldızlı bayrağın

Sensin bir tek umudu milletin ve vatanın

Ufuklardan yayılan kardeşlik kokusudur

Gönüllere işlenen birliğin dokusudur

Şu karanlık dünyada ya özgürlük ya zillet

Yürüyeceğiz elbet büyüyecektir millet

Diyarbakır ufkuna yeni bir güneş doğdu

Selam ey gençlik sana kalbin imanla dolu

Sensin bir tek sahibi ay yıldızlı bayrağın

Sensin bir tek umudu milletin ve vatanın."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi