Görüş Bildir

"Gençler Kızlar Buluşuyor Projesi"

Mardin'da uygulanan, "Gençler Kızlar Buluşuyor Projesi" kapsamında kırsal mahallelerden kente getirilen genç kızlar tarihi mekanları ziyaret etme fırsatı buluyor.

Valilik, görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesi ve Gönül Elçileri tarafından hayata geçirilen proje ile 2 ayda 700 kırsal mahalleden 960 genç kız Mardin'e getirildi.

Kahvaltıda vali konağında ağırlanan genç kızlar daha sonra kentin tarihi mekanları gezdi.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Vali Mustafa Yaman'ın eşi Gülseren Yaman yaptığı açıklamada, kentte önemli bir sosyal sorumluluk projesine imza attıklarını söyledi.

GENÇ KIZLAR BULUŞUYOR

Gönül elçileri olarak kentte çalmadık kapı bırakmadıklarına işaret eden Yaman, her hafta bir kırsal mahallede vatandaşlarla buluştuklarını, onların evine konuk olduklarını belirtti.

Yaman, bu çalışmalarla gönüllere köprüler kurduklarını dile getirerek, bu kapsamda kırsal mahallelerde yaşayan genç kızları vali konağında sabah kahvaltısında ağırladıklarını, onlarla görüşerek ihtiyaçlarını belirlediklerini aktardı.

2 ayda 960 genç kızı Mardin'de ağırladıklarını anlatan Yaman, şunları kaydetti:

"Genç kızlarımızı kansere karşı bilgilendirdik. Kızlarımıza KETEM ile yaptığımız işbirliği neticesinde erken tanının öneminin anlattık. Öte yandan her buluşmadan sonra kızlarımızla fidan dikimi yaptık. Bu çalışmayı kırsal mahallelerimizde de sürdürdük. Kızlarımız aracılığıyla da kırsal mahallelerde gönüllere dokunduk. Ayrıca genç kızlarımızın yaşadığı şehri tanımasını sağladık. Bu tür etkinliklerle gönüllere dokunmaya devam edeceğiz."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi