Görüş Bildir

Göçebe Öğretmen İstemiyoruz

Eğitim Bir Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş, Milli Eğitim Bakanlığı'nın "öğretmen performansını" artırmaya yönelik uygulamaya koyduğu "rotasyon" sistemine tepki verdi. Memiş, "göçebe öğretmen istemiyoruz" dedi.

Göçebe Öğretmen İstemiyoruz

DİYARBAKIR- Memur-Sen ve Diyarbakır Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Yunus Memuş, Milli Eğitim Bakanlığının öğretmenlere yönelik "rodasyon" programına tepki verdi. Programda eksikliklerin olduğuna dikkat çeken Memiş, "Göçebe öğretmen istemiyoruz" dedi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Memiş, şöyle dedi;

"Rotasyon genelde sanayi kuruluşları ve fabrika gibi işletmelerde kullanılan bir kavramdır. Rotasyon sanayi dalında çokça bilinen bir kavram olmakla birlikte farklı alanlarda değişik amaç ve yöntemler ile kullanılmaktadır.

Milli Eğitim Bakanlığı da kendi örgütünün öğretmen performansını arttırmak, kurumlarının kalitesini arttırmak ve çağı yakalamak adına kendi öğretmenlerine uygulamak üzere, kendi rotasyon programını hazırlamıştır.  Bu uygulamada da bazı eksiklikler bulunmaktadır. Bu eksikliğin başında il dışı yalnızca güvenlik odaklı yapılacak her türlü rotasyona gelmektedir.

GÖÇEBE ÖĞRETMEN

Rotasyon göçebe öğretmen demektir. Çünkü il dışı yapılacak rotasyon öğretmenlerde; motivasyon ve iş tatmininin azalması ve adaptasyon sorununun yaşanması, örgütsel bağlılığın azalması ve performans değerlendirmede güçlük yaşanması, farklı coğrafi bölgeler rotasyonu ile ailevi problemler ve taşınma problemleri yaşanmasına sebep olacaktır.

Milli Eğitim Bakanlığı eğitimin kalitesini artırmak istiyorsa; önemli olan, doğru motivasyon araçlarını kullanarak öğretmenleri daha verimli çalışma ortamı sağlamalıdır. Ücret, başarı, tanınma, takdir edilme, ödüllendirilme, yapılan işin niteliği, yetki ve sorumluluk sahibi olma, ilerleme ve yükselme imkânı olması gibi motive edici faktörlerin yanında bölge için doğu tazminatının Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulamasını istiyoruz."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi