Görüş Bildir

Görevlendirilen belediye ile üniversite hayaline kavuştu

Batmanlı Nergiz Özdemir'in üniversite hayali, DBP'li belediye döneminde "halk evi" olarak kullanılan binanın gençlerin geleceğe hazırlandığı merkeze dönüştürülmesiyle gerçekleşti

Görevlendirilen belediye ile üniversite hayaline kavuştu

Batman'da 17 yaşındaki Nergiz Özdemir, görevlendirme yapılan belediye bünyesindeki merkezde aldığı eğitimle üniversitenin özel yetenek sınavını kazanarak hayal ettiği müzik öğretmenliği bölümünde okuma imkanına kavuştu.

DBP'li belediye döneminde "halk evi" olarak kullanılan, belediyeye yapılan görevlendirme ile çeşitli kursların düzenlendiği Kültür ve Sanat Merkezine dönüştürülen binada gençler geleceğe hazırlanıyor.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun, 21 Haziran'da Batman Belediyesini ziyaretinde, "Maalesef geçmişte bu halk evleri teröristler için, gençleri dağa götürmek için kullanılıyordu. Ama şu anda oralar vatandaşlara hizmet etme yerleri haline geldi. Artık PKK'nın eleman devşirme dönemi sona erdi Batman'da. Artık hizmetler halk için, belediye halk için var." sözleriyle gündeme gelen merkezde 19 ayrı alanda açılan kurslarda bin 500 genç eğitim görüyor.

Bu gençlerden biri de YGS'de yeterli puanı alan ancak maddi nedenlerle yetenek sınavları için özel eğitim görme imkanı olmayan Batmanlı Özdemir.

- İki üniversitenin özel yetenek sınavını kazandı

Müzik öğretmeni olmak isteyen Özdemir, bir arkadaşının önerisi ile belediye bünyesinde eğitim hizmeti sunan merkeze başvuruda bulundu.

Merkezde aldığı eğitimle Erzurum Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Öğretmenliği ile Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği bölümlerinin özel yetenek sınavına katılan Özdemir, iki sınavda da başarı sağladı.

İki üniversite arasında tercih yapan Özdemir, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Bölümü'ne kaydını yaptırdı.

Belediye sayesinde aldığı eğitim ile üniversite hayaline kavuşan Özdemir'in hedefi eğitimini tamamlayıp, merkezdeki kurslarda gönüllü eğitmenlik yapmak.

- "Müzik öğretmeni olmak en büyük hayalimdi"

Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 7 kardeş olduklarını, müzik öğretmenliğine hazırlanmasına ailesinin ekonomik durumunun elvermediğini söyledi.

Batman Belediyesi bünyesinde hizmet veren merkezde günde 5 saat aldığı eğitimle yeteneğini geliştirdiğini dile getiren Özdemir, girdiği iki üniversitenin özel yetenek sınavında başarılı olduğunu belirtti.

Özdemir, hayalindeki müzik öğretmenliğini kazanmanın heyecanını yaşadığını anlatarak, "Müzik öğretmeni olmak en büyük hayalimdi. Ailemin durumundan dolayı özel ders almam mümkün olmadı. Burada hocalarımız ders vermek için gecelerini gündüzlerine kattı. Başlarda çok ümitli değildim. Eğitimin bu kadar iyi olacağını düşünmemiştim." dedi.

- "Belediyenin kurslarında gönüllü eğitmenlik yapacağım"

İstenildiğinde, peşinden gidildiğinde başarı kazanılacağına inancının arttığını söyleyen Özdemir, özellikle son iki ay gece gündüz gitarla çalıştığını, hayalini gerçekleştirmek için elinden geleni yaptığını belirtti.

"Kültür Sanat Merkezinin bu kadar mükemmel olabileceğini düşünmemiştim." diyen Özdemir, üniversite hayalinin belediyenin açtığı kurslar sayesinde gerçeğe dönüştüğünü vurguladı.

Özdemir, "Mezun olduktan sonra ben de belediyenin kurslarında gönüllü eğitmenlik yapacağım." ifadesini kullandı.

Batman'ın olumsuzluklarla anılmasını istemediğine işaret eden Özdemir, kendisi gibi nice arkadaşlarının merkezde eğitim gördüğünü, geleceğe hazırlandığını kaydetti.

 - "Nergiz merkezin ilk meyvesi"

Merkezde gönüllü hizmet veren müzik öğretmeni Bilal Erdoğan, verdikleri emeğin başarıyla sonuçlanmasını görmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

"Ter dökerek, tenefüse çıkmadan verdiğiniz emeğin karşılığında, çocukların gözündeki o pırıltıyı görmek benim için çok şeye bedel. Bunu hiçbir sözle anlatamam. Nergiz merkezin ilk meyvesi." ifadelerini kullanan Erdoğan, merkezde eğitim vermeye devam ettiklerini sözlerine ekledi.

Batman Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy da başarısıyla merkezin gururu olan Özdemir'i makamında ağırladı.

Özdemir'i tebrik eden Aksoy, ona gitar armağan etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi