Görme Engelli Hafız Taç Giydi

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde azmi sayesinde Kur'an-ı Kerim'i hıfz eden görme engelli Havva Akdeniz, ilçenin ilk bayan hafızı olarak taç giydi.

Görme Engelli Hafız Taç Giydi

Sabrı, azmi ve kendisine olan özgüveni sayesinde hafızlığını tamamlayan doğuştan görme engelli Havva Akdeniz, düzenlenen törenle hafızlık tacı giydi. Kale İlköğretim Okulu'nda düzenlenen taç giyme törenine Kaymakam Nesim Babahanoğlu, İlçe Müftüsü M. Sadık Gür, Vaiz Erol Köseoğlu, Kur'an kursu öğreticileri Cemile Köseoğlu, Saliha Yahşi ve çok sayıda davetli katıldı.

GÖRME ENGELLİ HAFIZ TAÇ GİYDİ

Kale Kız Kur'an Kursu öğreticisi Cemile Köseoğlu'nun açılış konuşmasının ardından görme engelli Havva Akdeniz'e hafızlık tacını ilk kurs hocası Saliha Yahşi ve Cemile Köseoğlu taktı. Daha önceki yıllarda Çermik'te kız Kur'an kursu öğreticiliği yapan Saliha Yahşi, Havva'nın ilk kursa geldiği zaman aradan geçen kısa bir zamanda Kur'an okumayı beceremeyeceğini söylediğinde kendisine sabırlı olmasını ve Kur'an okumayı başaracağını, daha da öteye giderek kendisinde var olan azim ve zekası sayesinde hafız olabileceğini söylediğini belirtti.

BÜYÜK BAŞARI SAĞLADI

Müftü Mehmet Sadık Gür ise, hiçbir engelin başarıya engel olmadığını belirterek, "Havva hepimize bunu ispatladı. Havva kardeşimizin bu başarısı hem Çermik için bir gurur vesilesi hem de başka hafızların yetişmesi için bir örnektir" dedi.

Daha sonra kısa bir konuşma yapan görme engelli hafız Havva Akdeniz, kendisini yetiştiren ve şu anda Aksaray'da görev yapmasına rağmen taç giyme töreni için Çermik'e gelen ve kendisini yalnız bırakmayan ilk hocası Saliha Yahşi ile şimdiki hocası Cemile Köseoğlu'na hediye verdi. Taç giyme töreni, slayt gösterisi, ilahi ve mevlit okunmasıyla sona erdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz