Görüş Bildir

Günışığı yardımlarına devam ediyor

Diyarbakır Bağlar İlçe Belediyesi tarafından geliştirilen projelerden biri olan Günışığı Yardımlaşma ve Dayanışma Mağazası, yoksul ailelerle dayanışmaya devam ediyor.

Günışığı yardımlarına devam ediyor

Sosyal sorumluluk bilincini ve dayanışma kültürünü geliştirmek amacıyla 2007 yılında Bağlar Belediyesi’nin bünyesinde kurulan Günışığı Yardımlaşma ve Dayanışma Mağazası, yoksul ailelerin yanında olmaya devam ediyor. Gün Işığı’nın çalışmalarına ilişkin bilgi veren mağazanın Koordinatörü Yıldan Altun, 2007 yılından beri yoksul ailelere kıyafet yardımında bulunduklarını söyledi. 9 yıllık süreç içerisinde binlerce insana kıyafet yardımında bulunduklarını belirten Altun, “Ailelere yardımlarımızı saha araştırması ve ailenin sosyal ekonomik yapısı araştırıldıktan sonra, ailelerimizi mağazamızda giydiriyoruz. Başta belediyemiz olmak üzere esnaflardan ve çeşitli illerden gelen yardımlarla binlerce aileye ulaştık. 9 yıllık süreç içerisinde bölgemizde yaşanan birçok felaketten dolayı ilçemize çok fazla göç oldu. Her yaşanan felaketten sonra ilçemize göç olduğu için yoksulluk burada kendini daha fazla gösteriyor. Bu yüzden ilçemizin yoksulluk profili sürekli çeşitleniyor” dedi.

“Surdan göç etmiş yoksul ailelere yardımlarımız sürüyor”

Sur ilçesinde yaşanan çatışmalardan kaynaklı Bağlara yoğun göç olduğunu dile getiren Altun, ailelere yardım yapabilmek için Belediyenin Göç Birimiyle saha araştırması yaptıklarını belirtti. Saha araştırması sonucu ailelerin profilleri ve ihtiyaçlarının analizleri ortaya çıkarıldığını ifade eden Altun, “Göç birimi ailelerin gıda ihtiyacını karşılarken bizlerde kıyafet yardımında bulunduk. Mayıs ayından itibaren Sur’dan Bağlar ilçesine göç eden ve daha önce ilçede bulunan 453 yoksul aileyi mağazamızda giydirdik. Bağlar’ın Muradiye, Körhat, Fatih, Alipınar ve 5 Nisan Mahalleleri’nde bulunan, Surdan göç etmiş yoksul ailelere yardımlarımız devam ediyor. Hedefimiz yaz ayının sonuna kadar Sur’dan Bağlar’a göç eden bütün ailelerimizi giydirmektir” diye konuştu.

Bağlar ilçesinde çok fazla yoksul aile olmasından kaynaklı Gün Işığı Mağazası’nın yaptığı yardımlar yeterli olmadığına dikkat çeken Altun, “İş adamlarından, esnaflardan, yardımsever insanlardan ve yardım etmek isteyen herkesten yardımlarda bulunmalarını istiyoruz. Mağazamıza yardımda bulunmak isteyenler web sitemizden ve belediyemizin aracılığıyla bizlere ulaşabilirler” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi