Görüş Bildir

Hakkari Üniveritesi'nde kontenjanların yüzde 95'i doldu

Hakkari Üniversitesi Rektör Vekili Prof Dr. Ömer Pakiş, üniversitede kontenjarların yüzde 95'inin dolduğunu söyledi.

Hakkari Üniveritesi'nde kontenjanların yüzde 95'i doldu

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı sonuçlarının açıklanmasının ardından, ön lisans ve lisans programları için tahsis edilen 622 kontenjanın yüzde 95'i Hakkari Üniversitesi'nde eğitim almaya hak kazandı. Yetkililer, böylece 2016 yılında tahsis edilen kontenjanlara göre 598 öğrencinin Hakkari Üniversitesi ailesine katıldığını belirtti.

Konu ile ilgili açıklama yapan Hakkari Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ömer Pakiş, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme sınavlarının terci sonuçlarına göre şu ana kadar yapılan kayıtlarda Hakkari Üniversitesinin kontenjanın yüzde 95 oranında dolduğunu belirterek şunları söyledi:

KONTENJAN DOLDU

"Hakkari Üniversitesi olarak inşallah bu dönem çok daha başarılı ve çok daha verimli bir eğitim- öğretim dönemi geçireceğimize inanıyorum. Ayrıca bu yılın 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı için de bir hazırlık senesi olacağına inanıyorum.  Bu sene toplam 622 kontenjan aldık. Hakkari Üniversitesi olarak doluluk oranımız gayet iyi olmakla birlikte açılan kontenjan sayısına göre ortalamanın üzerindeyiz. İnşallah başarımızı bu şekilde sürdürmeye devam edeceğiz. Eğitim, Mühendislik ve İktisadi İdari Bilimler Fakültelerimizdeki bazı bölümleri aktif hale getireceğiz. Yüksek lisans ve doktora çalışmaları için başka üniversitelerde eğitim gören akademik personellerimiz yavaş yavaş dönmektedirler. Önümüzdeki 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı itibari ile hem fiziki anlamda hem de personel ve öğrenci anlamında inşallah daha iyi bir yıl geçireceğiz."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi