Hakkari’de boykot nedeniyle okullar boş kaldı

Yeni öğretim yılı bugün başlarken, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) ve KCK'nın ana dilde eğitim için yaptığı bir haftalık boykot çağrısı Hakkâri ve ilçelerinde etkili oldu. Birçok okulda sınıflar boş kalırken, Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, öğrencilerin okula gelmemesinin boykotla bir ilgisinin olmadığını, okulun ilk haftası olması münasebetiyle Türkiye'nin birçok ilinde öğrencilerin okula gitme oranının düşük olduğunu söyledi.

Hakkari’de boykot nedeniyle okullar boş kaldı

Hakkâri ve ilçelerinde görev yapan öğretmenler, tüm yurtta olduğu gibi bu sabah okullara giderek yeni öğretim yılına başladı. Ancak, ana dilde eğitim için DTK ve KCK'nın öğrencilerin bir hafta süreyle okulları boykot etme çağrısı etkili olunca, birçok sınıf boş kaldı.

Boykotu desteklediklerini söyleyen Eğitim- Sen Hakkâri Şube Başkanı Süleyman Aşkan, "Kürt çocuklarının okulların açıldığı ilk günde anadilde eğitim için okulları boykot etmeleri en doğal haklarıdır" dedi. Hakkâri’ye yeni atanan öğretmenleri karşıladıklarını da belirten Aşkan, gelen öğretmenlere Hakkari ilinin eğitim ve öğretim durumu hakkında bilgilendirdiklerini de söyledi. Aşkan, "Bu arkadaşlarımın ilimize atanmalarında herhangi bir tedirginlik duymamalarını istiyoruz, rahat etsinler. Eğitim öğretim ortamının oluşabilmesi için de bir an önce çatışmalı sürecin bitmesi gerekir" dedi.

Hakkâri Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise, Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Hakkâri’de de okulların açıldığı ilk haftada öğrencilerin okula gitme oranının düşük olduğunu, bunun boykotla bir ilgisinin olmadığını belirtti. Yetkililer, Hakkâri’ye bu yıl bin 176 öğretmenin atandığını, bu atamayla birlikte Hakkâri ve ilçelerindeki öğretmen sıkıntısının büyük ölçüde giderildiğini de belirtti.

Kaynak: DHA

Kaynak: Diyarbakır Söz