Görüş Bildir

Hastanede anaokulu

Midyat Devlet Hastanesinde Midyat Meslek Yüksek Okulu (MYO) bağlı uygulama anaokulu açıldı.

Hastanede anaokulu

Mardin Artuklu Üniversitesine (MAÜ) bağlı Midyat MYO Devlet Hastanesi bünyesinde, uygulama anaokulu kapalı ve açık oyun parkı hizmete girdi.

Midyat MYO Müdürü Tarık Demir, yaptığı açıklamada, iki kurumun işbirliği yapıp bulundukları şehre profesyonel bir kurum oluşturmalarının çok önemli ve örnek bir davranış olduğunu söyledi.

Demir, şöyle konuştu:

"İki kurum iş birliği yaparak güç birliği oluşturdu. İki kurumda kendi personelinin iş verimliliğini artırmak adına bu faaliyeti gerçekleştirdi. Yüksek okul olarak bu konuda anaokulunu stajyer öğrencilerimizin uygulama alanı olarak kullanıyoruz. Eğitimimizi tamamlayan bir unsur, pratik eğitimimizi tamlayan bir uygulama eğitimi. Bir taraftan öğrencilerimizi yetiştirirken, aynı zamanda personelimizin çocuklarının da bundan istifade etmektedirler. Hastanemizin çalışanları da çocuklarını buraya getirip buradan istifade edebilecek."

HASTANEDE ANAOKULU

Midyat Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Osman Özdemir, hastanenin büyük ve çalışan personelin de fazla olduğunu anımsattı.

Anaokulunun büyük bir ihtiyaç olduğunu ifade eden Özdemir, şunları aktardı:

"İhtiyaçla birlikte böyle bir düzenleme yoktu. Böyle bir uygulamanın olması için çalışma başlattık. Oluşan ihtiyaçla uygun olan alanımızı değerlendirerek netice alabileceğimiz bir noktaya geldik. Açabileceğimiz konusunda gerekli girişimlerde bulunarak izinleri aldık. Güzel, temiz, ferah, geniş ve hastanede atıl durumda olan bir alanı böyle bir eğitim alanına çevirerek güzel bir eser ortaya çıkardıkı. Böyle bir eğitim kurumu çok yönlü bir avantaj sağladı. Personelimizin motivasyonu arttı."

Hastanede hizmete giren uygulama anaokulu ile kapalı ve açık oyun parkı, hastane çalışanlarının yanında, isteyen herkese hizmet vereceği kaydedildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi