Hatipoğlu YÖK Üyesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayladığı, Prof. Dr. Hatipoğlu'nun YÖK üyeliğine seçilmesi ve 6 üniversiteye rektör atanmasına ilişkin kararlar Resmi Gazete'de yer aldı.

Hatipoğlu YÖK Üyesi

DİYARBAKIR-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayladığı, Bakanlar Kurulunca Dicle Üniversitesinde öğretim üyesi olan ünlü ilahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu'nun Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üyeliğine seçilmesi ve 6 üniversiteye rektör ataması kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.

HATİPOĞLU YÖK ÜYESİ, BAĞLI REKTÖR

Resmi Gazete'nin dünkü sayısında, Abdullah Gül Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu'nun, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Hasan Ayrancı'nın, Iğdır Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma'nın, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mazhar Bağlı'nın, Siirt Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Murat Erman'ın, İbn Haldun Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Recep Şentürk'ün atama kararına yer verildi. Ayrıca, Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu'nun YÖK üyeliğine seçilmesine dair karar da Resmi Gazete'de yer aldı.

10 ÜNİVERSİTEYE YENİ FAKÜLTELER

Yükseköğretim kurumlarının bazılarında yeni enstitü, fakülte ve yüksekokullar kurulmasına dair Bakanlar Kurulu kararı, Resmi Gazete'nin Dünkü sayısında yayımlandı. Söz konusu karar, 10 üniversitede yeni enstitü, fakülte ve yüksekokullar açılmasını kapsıyor. Buna göre, Acıbadem Üniversitesi Senoloji Araştırma Enstitüsü, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu, Atılım Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, Bahçeşehir Üniversitesi Diş Hakimliği Fakültesi, Bozok Üniversitesi Veteriner Fakültesi, İstanbul Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, İstanbul Gedik Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, İstanbul Rumeli Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu, Namık Kemal Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, Selçuk Üniversitesi Eczacılık Fakültesi kuruldu.

HATİPOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Bu atamanın sürpriz olduğunun altını çizen Hatipoğlu “böyle bir görev verildiyse gece gündüz çalışacağız” dedi. Hatipoğlu, sosyal medyadaki seviyesiz paylaşımlar için ise “Allah şifa versin, keşke bizim penceremizden bakabilselerdi” dedi. Hatipoğlu şunları söyledi;

Bana bu görevleri teslim edenlere saygılarımı sunuyorum. Benim ilahiyatçı olmam hasebiyle bu görev bana verildi. YÖK'e de kendi alanında yardımcı olmaya gayret edeceğim elbette.

İslamofobinin, kadına şiddetin, kadın cinayetlerinin, uyuşturucunun çoğaldığı bir dönemde ilahiyatçıların topluma ulaşması gerekir. Bu konu da ben bir aracı olabilirsem sevgi yönünün daha öne çıkarılmasına katkı sağlayabilirsem onur duyacağım.

"BU GÖREV BENİM İÇİN SÜRPRİZ OLDU"

Bu görev benim için sürpriz oldu aslında. Bu görevle mevcut olan yükümüz daha da ağırlaşacak, mesaimizi çoğaltacağız.

"GECELERİ UYUMADAN ÇALIŞACAĞIZ"

Buna rağmen bu görev istenmişse benden gecelerini uyumadan çalışacağız, bizim için bu tür görevler nimet değil manevi birer sorumluluk ve ağırlıktır.

"O SEVİYESİZ YORUMLARI YAPANLAR KEŞKE BİZİM PENCEREMİZDEN BAKABİLSEYDİ"

Sosyal medyada bu işlerin farkında olamayan, bizim bir yerlere gelişimizden rahatsız olan, ülkenin birliğine ve beraberliğine hiçbir katkısı olmayan veya çekememezlik duygusuyla hareket eden kişilere de Allah şifa nasip eylesin. Keşke bütün bu olaylara bizim baktığımız pencereden bakabilselerdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz