Her şey öğrencilerin üşümemesi için

Çınar İlçe Kaymakamlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ihtiyaç sahibi öğrenciler için seferberlik başlatıldı. Çalışma çerçevesinde, 2 bin 500 öğrenci için elbise ve ayakkabı temin edildi.

Her şey öğrencilerin üşümemesi için

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde Kaymakamlık ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, ihtiyaç sahibi öğrenciler için seferber oldu. Kış öncesi 48 okulda öğrenim gören ihtiyaç sahibi 2 bin 500 öğrenciyi tespit eden İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma Vakfı üzerinden öğrenciler için yardım topladı. Öğrenciler için tek tek özenle paketlenen yardımlar, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü ve Ziya Gökalp İlkokulu Müdürü Zülküf Özkan’ın koordinasyonunda öğrencilere dağıtılıyor. Özkan, kimi zaman çocukların montlarını kimi zaman ayakkabılarını giydirerek sevinçlerine ortak oluyor.

"Sevinçleri bizi mutlu ediyor"

Çocukların gözlerinde gördükleri sevincin kendilerini mutlu ettiğini vurgulayan Özkan, "Çocukların o mutluluğunu, gözlerindeki sevinci görünce bizler de mutlu oluyoruz. Bu çalışmayı hemen hemen her yıl yapıyoruz. Okullarımızdan maddi durumu düşük olan öğrencilerin listelerini istiyoruz. Bunları birleştirip Sosyal Yardımlaşma Vakfı aracılığıyla yardım talep ediyoruz. Her yıl düzenli olarak bize yardımlar geliyor. Bu yıl da 48 okulda bin 500 öğrencimize yardımlar geldi. Tüm ilçemizdeki okullarımıza bu yardımları dağıtıyoruz. Farklı zamanlarda İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Aziz İde maddi durumu düşük öğrencilere yönelik sürekli çalışmalar yürütüyor. Bundan dolayı okula devam edemeyen, maddi sıkıntısı olmayan öğrencilerimizle birebir yardımcı olmaya çalışıyor ve topyekun çocuklarımız okula kazandırma, çocukların mutluluğunu hissetme adına bu tür çalışmalara çok fazla yer veriyoruz" dedi.

"Hedef 5 bin öğrenci"

Yardımların iki farklı etapta ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılacağını belirten Özkan, şunları kaydetti:

"İlk etapta 2 bin 500 öğrenciye yardımlar geldi. Onların dağıtımları devam ediyor. Daha sonraki süreçte tekrardan ikinci bir liste göndereceğiz yardımlar için bir 2 bin 500 kişi de o şekilde gelecek. Toplamda bu yıl 5 bin öğrencimize giyim yardımı dağıtmış olacağız. Eğitim fedakarlık gerektiriyor işin açıkçası. Bizler de çocuklarımızın geleceği için, vatana, millete hayırlı birer evlat olabilmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Bu anlamda ilçenin kaymakamının desteğini arkamızda hissediyoruz. Onların desteği ve gücüyle yolumuza devam ediyoruz."

Öğrencilerden Dicle Açıkgöz, aldıkları yardımlardan dolayı sevinçli olduklarını belirtirken, Bünyamin Kapçak ise "Çok sevindim. Yardım ettiğiniz için teşekkürler. Bu elbiselerimi eskileri yırtılınca giyeceğim" ifadelerini kaydetti.

Kaynak: Diyarbakır Söz