I. Uluslararası Erasmus Personel Haftası Başladı

Dicle Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisinin organizasyonuyla üniversitede ilk defa gerçekleştirilen I. Uluslararası Erasmus + Personel Haftası Kongre ve Kültür Merkezimizdeki açılış programı ile başladı.

I. Uluslararası Erasmus Personel Haftası Başladı

1 hafta boyunca sürecek etkinliğe Almanya, İngiltere, Irak, Polonya, İspanya,  Letonya, Yunanistan, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Malezya, Macaristan ve İtalya üniversitelerinden 30 akademik ve idari personel katıldı.

Dış İlişkiler Ofisi Başkanı Doç. Dr. Faruk Gökçe’nin konuşmasıyla devam etti. Gökçe, Dicle Üniversitesinin sahip olduğu birikimini daha da genişletmeye ve kapılarını daha fazla üniversiteye, öğrenciye ve akademisyene açma konusunda güçlü bir iradeye ve isteğe sahip olduğunu ifade etti. Türkiye’nin Güneydoğusunun en eski ve aynı zamanda en faal üniversitelerinden biri olan Dicle Üniversitesinin modern tesisleri, laboratuvarları, öğrenci yaşam merkezleri, nitelikli akademisyenleri ile uluslararası alandaki rolünü daha etkin oynama yolunda kararlı adımlarla ilerlediğini belirten GÖKÇE, programın üniversitemiz ve katılımcılarımız için yeni ufuklar, işbirlikleri ve güçlü dostluklara vesile olmasını temenni ederek konuşmasını sona erdirdi.

ERASMUS ETKİNLİĞİ

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül ise dünyanın birçok farklı bölgesinden üniversitemize gelen akademisyenleri ağırlamaktan duydukları memnuniyeti ifade ettikten sonra bu tür programlar vesilesiyle Dicle Üniversitesinin uluslararası ilişki ağlarını ve işbirliklerini güçlendireceğini ifade etti. Prof. Dr. Talip GÜL, programın bütün katılımcılar için verimli geçmesi dileğiyle konuşmasını tamamladı.

Katılımcılar, programın ilerleyen bölümünde kampüs turu gerçekleştirdikten sonra Ziya Gökalp Eğitim Fakültesindeki resim sergisini ziyaret etti. Edebiyat Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Vecihi Özkaya vermiş olduğu “Diyarbakır: Tarihi ve Arkeolojisi” başlıklı konferansın ardından katılımcılar Anadolu El Sanatları Topluluğu eğitmeni Nuray Hattapoğlu rehberliğinde Ebru Atölyesine katıldılar. Program dış ilişkilerden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Eyyüp Tanrıverdi'nin de iştirak ettiği akşam yemeği ile sona erdi. Program, önümüzdeki 4 gün boyunca akademik ve kültürel programlarla devam edecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz