Görüş Bildir

İçkale'de kitap okumak!

Kütüphane haftası nedeniyle Diyarbakır'ın tarihi İç Kale'sinde kitap okuma etkinliği yapıldı.

İçkale'de kitap okumak!

 Diyarbakır’da Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsasında tarihi İçkale'de 'Diyarbakır kitap okuyor' adı altında kitap okuma etkinliği düzenlendi.

KİTAP OKUDULAR

Diyarbakır'da Valilik Dicle Üniversitesi ve İl Kültür Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği 51'inci Kütüphane Haftası etkinlikleri devam ediyor. Etkinlik kapsamında Sur İlçesi tarihi İçkale'de kitap okuma etkinliği düzenlendi. Yaklaşık 300 kişinin katıldığı kitap okuma faaliyetine Vali Yardımcısı Mustafa Can, İl Kütüphane Müdürü Ahmet Özbek, kurum müdürleri ve çocuklar katıldı.

KATILIM YÜKSEK OLDU

Katılımcılara halk kütüphanesinden koliler içinde getirilen kitaplar dağıtıldı. Kitaplarını alan çoğunluğu çocuklardan oluşan okuyucular tarihi İçkale'de kitap okudu.

VALİ CAN KONUŞTU

Vali Yardımcısı Mustafa Can, Diyarbakır'ın tarihi kültürüne de dikkat çekmek amacıyla faaliyet için İçkale mekanını seçtiklerini belirterek, "Bu etkinliklerimiz bugüne ve bu ana sınırlı değil, her zaman Diyarbakır'ın her mekanın da okumaya uygun bir şekilde iyi imkanlar sunarak kitap okuma sayısını arttırmayı temenni ediyoruz" dedi. Etkinliğe katılanlara simit ve ayran ikramında bulunuldu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi