İmam Hatip Liselerinin başarısı

Silvan'da imam hatip okullarının başarısı ve önemi üzerine etkinlik düzenlendi.

İmam Hatip Liselerinin başarısı

Türk Telekom Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürlüğü tarafından hazırlanan etkinlikte, 2016 TEOG sonuçlarına göre 440 üzerinde aldığı puanla aynı okula yerleşen bir öğrenciye dizüstü bilgisayar, 350-440 puan aralığında yerleşen 9 öğrenciye de tablet bilgisayar hediye edildi.

Törene katılan İlçe Müftüsü Hüseyin Özdemir, imam hatip okullarının önemine değindi.

İMAM HATİP LİSELERİ

İmam hatip okullarının sadece Türkiye'de değil dünyayı dönüştürebilecek ideal insanları yetiştirecek konumda olduklarını belirten Özdemir, "Bakın dünyanın farklı bölgelerine dini eğitim veren kurumlar söz konusu ama bu dini eğitim veren kurumların İslam dünyasını birtakım güç odaklarının etkisi altına girerek nasıl bir hale getirdiklerini gördük ama imam hatipler böyle olmadı. İmam hatipler İslam dünyasını insanların dinden nefret edebilecekleri bir duruma asla dönüştürmediler ve buna imkan da vermediler." dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammed Ensari de, 28 Şubat sürecinden imam hatip okullarının olumsuz yönde etkilendiğini belirterek,n "İmam hatip kökenli arkadaşların kaymakam ve vali olduklarını bilmekteyiz. Aynı zamanda Sayın Cumhurbaşkanımızın da imam hatip kökenli olduğunu biliyoruz. Şundan emin olmalıyız ki biz Rabbimize güvenerek, ihlasla, samimiyetle işlerimizi yapmalıyız."

Kaynak: Diyarbakır Söz