İşte hayata yansımalar

Yansımalar sergisinin açılışı gerçekleşti

İşte hayata yansımalar

Diyarbakır Belediyesi’nin yetişkin ve çocuklara yönelik ücretsiz açtığı kurslarda resim, ebru ile hat eğitimini tamamlayan 39 öğrencinin ürettiği 185 eserden oluşan ‘Yansımalar’ sergisinin açılışı gerçekleşti.

Belediye'nin Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde yetişkin ve çocuklar için ücretsiz düzenlenen görsel sanatlar eğitiminin 3. dönemi tamamlandı.

YANSIMALAR SERGİSİ

Temel sanat, yağlı boya ve çocuk atölyelerinde yıl boyu uzman eğitmenler tarafından eğitilen kursiyerlerin eserlerinin yer aldığı ‘Yansımalar’ karma sergisinin açılışı, Büyükşehir Sümerpark Ortak Yaşam Alanı Sergi Salonu’nda gerçekleştirildi. Farklı sanat dallarında birçok yapıtın sergilendiği açılışa BelediyeninGençlik ve Spor Daire Başkanı Mehmet Kesen, birim amirleri, eğitmenler, Bağlar Halk Eğitim Merkezi eğitmenleri, kursiyerler ve aileleri katıldı.

YETİŞKİN VE ÇOCUKLAR

Büyükşehir Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen kurslardan faydalanan 19 yetişkin ve 20 çocuğun hazırladığı yağlı boya, pastel, kuru boya, sulu boya, hat ve ebru sanatı çalışmalarının yer aldığı sergide 185 eser sergileniyor. Sergide ayrıca 714 yaş çocuk grubunun çalışmalarının yer aldığı yapıtlarda sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.

‘Yansımalar’ sergisi 10 Ağustos 2018 tarihine kadar Sümerpark Ortak Yaşam Alanı Sergi Salonu’nda, 1017 Ağustos 2018 tarihleri arasında ise Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Cemilpaşa Konağı Kent Müzesi’nde sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler