Görüş Bildir

Kayak merkezi

Hazar Gölü manzaralı Hazarbaba Kayak Merkezi, bölgenin turizmine önemli katkı sunuyor.

Kayak merkezi

Kent merkezine 50, Sivrice ilçesine 5 kilometre mesafede bulunan, bin 300 metre doğal piste sahip kayak merkezi, yörenin ve çevre illerin yanı sıra farklı bölgelerden ve yurt dışından gelenleri ağırlıyor.

Doğu Anadolu Bölgesi'nin önemli kış turizm merkezleri arasında yer alan tesis, kış sporlarına ilgi duyanlarla fotoğraf tutkunlarını konuk ediyor.

Profesyonel kayakçıların da ilgi gösterdiği, telesiyej ve kar motoru bulunan, snowboard yapılabilen tesiste, her yaştan vatandaş kayak yapmanın keyfini çıkarırken, kayak öğrenmek isteyenlere için de kurs veriliyor.

Geçen yıl yaklaşık 40 bin ziyaretçinin kayak yapmak için tercih ettiği tesis, kış turizminde Elazığ'a önemli katkı sunuyor.

- "Yabancı turistleri davet ediyoruz"

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, göl manzaralı kayak merkezinin dünyada eşi ve benzerinin olmadığını düşündüğünü söyledi.

Kayak merkezine ulaşım imkanlarının iyi düzeyde olduğunu belirten Kaldırım, "Yatırımlarımız devam edecek. Burada otel yapacağız. Kayak merkezini Hazar Gölü ile bütünleştireceğiz. İnanç, doğa, kayak, kış, yaz, adrenalin ve macera turizmi hepsini inşallah birleştirip, burayı bölgede uluslararası düzeyde önemli bir konuma getireceğiz." dedi.

Yaz mevsiminde Hazar Gölü'nü yaklaşık 1,5 milyon kişinin ziyaret ettiğini dile getiren Kaldırım, kayak merkezinin de Türkiye'de kış turizmi açısından çok önemli bir merkez olduğunu vurguladı.

- "Markalaşacağımızı umuyorum"

Kaldırım, kayak merkezine ciddi bir talep olduğunu, ilk kez yurt dışında tanıtıma başlayacaklarını dile getirerek, tesisin sadece Türkiye için değil dünyada da önemli bir merkez haline geleceğini kaydetti.

Tesisin Elazığ'da marka değer olacağına inandığına işaret eden Kaldırım, "Bu potansiyel görüldüğü için burada yatırım yapıyorlar. Markalaşacağımızı umuyorum." diye konuştu.

Kırsalda yaşayan çocuk ve gençleri tesise getirmek için çalışma yürüttüklerini anlatan Kaldırım, özellikle ihtiyaç sahibi çocuklara yönelik sosyal faaliyetler düzenleyeceklerini bildirdi.

- Tesis ilgi görüyor

Hazarbaba Kayak Merkezi Müdürü Taner Durmuş, tesisin haftasonları 4 bin civarında ziyaretçiye ev sahipliği yaptığını belirtti.

Durmuş, tesise ulaşım kolaylığının önemli bir avantaj sağladığını ifade ederek, "Geçen sezon 40 bine yakın ziyaretçimiz oldu. İstanbul ve Ankara gibi yurt dışından gelen misafirlerimiz de var." şeklinde konuştu.

Kış turizminin bölge açısından önemine dikkati çeken Durmuş, tesise büyük ilgi gösterildiğini vurguladı.

- "4 çocuğum burada kayak öğrendi"

Şanlıurfa'dan gelen Yıldız Yeşilbağdan, "Dört çocuğum burada kayak öğrendi. Ben de eğitim almaya karar verdim. Beğendiğimiz için ailece geliyoruz. Çocuklarım eşimle profesyonel bir şekilde kayıyor." ifadelerini kullandı.

Mardin'in Kızıltepe ilçesinden gelen Mehmet Ali Kahraman, tavsiye üzerine bu merkezi tercih ettiğini anlattı.

Kahraman, "Çok güzel bir yer. Herkese ben de tavsiye ediyorum. Ailece çok eğlendik." dedi.

Üniversite öğrencisi Kübra Kahraman, "Çok beğendim, önümüzdeki yıllarda yine gelmeyi düşünüyorum." diye konuştu.

Bingöl'den gelen 68 yaşındaki Mehmet Selçuk ise ilk defa kayak merkezine geldiğini, torunları ile kayak yapmanın mutluluğunu yaşadığını aktardı.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi