Görüş Bildir

Kayapınar'dan büyük destek!

Diyarbakır'ın Kayapınar Belediyesince 45 okula 14 bin 111 resim malzemesi, 5 bin 182 müzik aleti ile 84 bin öğrenciye de kitap ve defter dağıtıldı.

Kayapınar'dan büyük destek!

Eğitim ve öğretime büyük destek veren yere yönetimlerdenKayapınar Belediyesi, 45 okula 14 bin 111 resim malzemesi, 5 bin 182 müzik aleti ile 84 bin öğrenciye de kitap ve defter desteğinde bulunarak, tarihi bir imkan sağladı.

Belediyenin hayata geçirdiği "Sanata Yolculuk Başlıyor Projesi" kapsamında sağlanacak eğitim desteği nedeniyle Kayapınar Kültür Merkezi'nde tören düzenlendi.

Törende konuşan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Diyarbakır'da eğitimde yeni bir değişim ve dönüşüm süreci başlattıklarını söyledi.

Öğrencilere seslenen Güzeloğlu, "Sizler bu büyük devletin ve milletin 2023 başta olmak üzere amaçlarını gerçekleştirecek, her biriniz bir değer olarak inşallah arzuladığımız yarınlara bizleri taşıyacaksınız. Sizlerin mutlu olması, yüzlerinizin gülmesi, bilimin her alanında iddialı olmanız vazgeçilmez temel hedefimizdir." dedi.

Kentte 6 aylık süreçte eğitim alanında yürütülen çalışmalara değinen Vali Güzeloğlu, "6 aylık emeklerimiz, böylesi güzel törenlerle zirveye çıkan projelerimiz Diyarbakır'ın ve bu ülkenin geleceği için büyük umut verdi, güven tazeledi." ifadesini kullandı.

Hasan Basri Güzeloğlu, Diyarbakır'da bu çalışmaların ve projelerin süreceğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Birlik ve beraberlik içerisinde bu büyük devlet ve milletin ferdi olarak her birinizin önce mutlu ve güvenli olması, milli ve manevi değerlerine sahip çıkarak bu ülkeyi geleceğe taşıması önemli. Yaptığımız hizmetler her birinizin mutlu olması ve güven duyması için. Bu hizmetler, bizler ve Diyarbakır için güveneceğimiz, zenginliğimiz olan bir birey olmanızı tamamlayacak."

Daha sonra öğrencilere hediye edilen malzemelerin tanıtımı yapıldı.

- 84 bin öğrenciye kitap ve defter yardımı

Daha sonra belediyenin, "Bir Kitap Bin Dünya" projesi kapsamında ilçede 156 okulda eğitim öğretim gören 84 bin öğrenciye kitap ve defter dağıtımı için Şehit Polis Halit Gülser Spor Kompleksi'nde tören yapıldı.

Törene katılan Vali Güzeloğlu, yaptığı konuşmada, öğrencilerin dünyalarını aydınlatacak, mutlu ve güvenli olmalarını sağlayacak bu projeyi tebrik ettiğini söyledi.

Diyarbakır'da hep birlikte bu projelerde buluşmanın mutluluğunu yaşadıklarını anlatan Güzeloğlu, "İnanıyoruz ki en önemli yatırım, insana yapılan yatırımdır. İnsana yapılan en önemli yatırım da onu bilgiye ulaştırmaktır. 'Hiç bilen ile bilmeyen bir olur mu' diye buyuran Kur'an-ı Kerim ile bu inancın temsilcileri olan bizlerin en temel amacı okumak olmalıdır." ifadelerini kullandı.

Hasan Basri Güzeloğlu, öğrencilerin daha iyi ve mutlu olması için çalıştıklarını vurgulayarak, "Sizler okuduğunuz kitaplardan aldıklarınızla kişiliğinizi ve kimliğinizi oluşturacak, değerlerinizi sağlam kılacak ve her biriniz bu büyük devleti ve milleti geleceğe taşımak noktasında yorulmayan birer nefer olacaksınız. Sizlerin gelecekte bu büyük milletin değerli bir ferdi olarak daha iyi ve güzel bir geleceğe bu cennet vatanı taşıyacağınıza inanıyoruz." şeklinde konuştu.

Kayapınar Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı da öğrencilere yönelik projelerin devam edeceğini belirterek, bu projelerle öğrencileri bilime, sanata ve kültüre yönlendireceklerini aktardı.

Törenin sonunda öğrencilere kitap ve defterleri dağıtıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi