Görüş Bildir

Kendi imkanları ile 10 öğrenciyi umreye götürdü

Diyarbakırlı Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Ekrem Yılmaz'dan örnek davranış. Yılmaz, düzenlediği sınavlarda başarılı olan öğrencileri umre ziyareti ile ödüllendirdi

Kendi imkanları ile 10 öğrenciyi umreye götürdü

Diyarbakırlı Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Ekrem Yılmaz, 2011 yılında gittiği umre ziyaretinde, çok sevdiği öğrencilerinin de yanında olmasını istedi. Bir anda yarışma fikri aklına gelen Yılmaz, bu tarihten itibaren Diyarbakır’da kendi imkanları ile düzenlediği yarışmalarda başarılı olan öğrencileri umre ziyareti ile ödüllendirdi.

UMREYE GÖTÜRECEK

Ekrem Yılmaz, 15 yıl önce çok sevdiği öğretmenlik mesleğini yapmaya başladı. Diyarbakır’ın çeşitli ilçelerinde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliğini başarı ile sürdüren Yılmaz, fırsat buldukça umreye gidip manevi duygularını besledi. 2011 yılında gerçekleştirdiği umre ziyaretinde, öğrencilerinin de yanında olmasını çok isteyen Yılmaz, burada aklına gelen fikri hayata geçirmek için kolları sıvadı. Diyarbakır’a döndüğünde umre ziyareti ödüllü yarışma yapmak istediği belirttiği kurumlardan gerekli izni alan Yılmaz, tüm masraflarını kendisinin karşıladığı ve yaklaşık 12 bin kişinin girdiği sınavı gerçekleştirmeyi başardı. Bu tarihte, sınavda birinci gelen öğrenciyi umre ziyaretine götüren Yılmaz, 2015’ten sonra ilk iki öğrenciyi umreye götürmeye başladı. Hayatını çocukların dini öğrenmesine adayan Yılmaz’ın en büyük hayali, yarışmayı Türkiye geneline yayıp daha çok öğrenciyi umreye götürmek.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi