Görüş Bildir

Kimliğini unuttu sınava alınmadı!

DİYARBAKIR'da bu yıl ilk kez Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) giren şehit köy korucusu Nayif Tayar'ın oğlu, Kilaf Tayar, sınava giderken kimliğini yanına almayı unuttuğunu üzerindeki, 'Şehit yakını kimlik kartını' görevlilerin kabul etmemesi nedeniyle sınava alınmadığını söyledi.

Kimliğini unuttu sınava alınmadı!

Köy korucusu babası Nayif Tayar'ın 2000 yılında Silvan İlçesi'nde PKK'lılarla çıkan çatışmada şehit olduğunu belirten 23 yaşındaki Kilaf Tayar, bugün girmek istediği YGS'de yanında kimliğini almayı unuttuğu için sınava alınmadığını söyledi. Sınava girmek için Merkez Bağlar İlçesi'ndeki Yunus Emre İlkokulu'na gittiğini anlatan Tayar, şöyle dedi:

KİMLİĞİNİ UNUTTU SINAVA ALINMADI

"Okula geldiğimde kimliğimi yanıma almadığımı fark ettim. Görevlilere üzerinde, 'Şehit yakını' kimlik kartımı gösterdim. Görevliler beni bir süre oyaladıktan sonra bu kimliğin geçersiz olduğunu ve beni sınava alamayacaklarını söyledi. Şehit yakını kimliğinde bütün bilgilerim mevcuttu. Beni okulun içine alıp sonra sınava almadılar. Ailemdeki birilerini arayıp, evde kimliğimi getirebileceklerini söylememe rağmen bunu da kabul etmediler. Mağdur oldum. Polis olmak için başvurduğum sınava alınmadım. Yaşananlarla ilgili bir çok kuruma başvuruda bulunacağım."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi