Kitabını alan geldi

Diyarbakır'da kütüphaneler Haftası kapsamında etkinlikler gerçekleştirildi.

Kitabını alan geldi

Diyarbakır Merkez Yenişehir ilçesindeki Anıt Park'ta "Diyarbakır Okuyor Okumak Özgürlüktür Kitabını Al Meydana Gel" temasıyla yapılan etkinliğe katılan öğrenciler açık havada kitap okudu.

İl Halk Kütüphanesi Müdür Vekili Nurettin Karahan, farkındalık oluşturmak için açık havada kitap okuma programı düzenlediklerini kaydederek, "Diyarbakır, kitap okumayla çok haşir neşir bir memleket. İl Halk Kütüphanemizde Türkiye’de ortalamanın üstünde ödünç kitap alınıyor." dedi.

KİTAP OKUMA

Etkinliğe katılan öğrencilerden İbrahim Berat Kaplan, duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Okuldan çıkan çocuklar da bizi görüp kitap okumak isteyebilir. Açık havada okumak daha güzel oluyor. Kitap okumayı seviyorum çünkü hoşuma gidiyor. Kendimi ayrı bir dünyadaymış gibi hissediyorum." ifadelerini kullandı.

Öğrenci Meryem Güloğlu da açık havada kitap okumanın mutluluğunu yaşadıklarını vurgulayarak, "Çok güzel bir etkinlik. Böyle etkinliklerle insanlar kitap okuma alışkanlığı kazanabilir. Açık alanda kitap okuduğumuzda temiz oksijeni içimize çekip, sevdiğimiz karakterlerin dünyalarına giriyoruz. Yeşilliğin arasında kitap okumayı hep hayal ediyordum." diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz