Kitap okuma kampanyası

Hasköy Belediye Başkanlığı ile Hasköy Eğitim ve Kültür Gönüllüleri Derneği, ortaklaşa kitap okuma kampanyası başlattı. 'Hasköy Okuyor' adlı kampanya kapsamında 16 kıraathaneye 300 kitaplık ve kitap dağıtıldı.

Kitap okuma kampanyası

Muş Hasköy Eğitim ve Kültür Gönüllüleri Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökhan Barış, yaz tatilinden faydalanarak kitap okuma alışkanlığı kazandırmak istediklerini, şimdiden halkın yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

"ARTIK KİTAPLAR VATANDAŞIN AYAĞINA GİDİYOR"

Ramazan ayı öncesi ilçe halkının daha iyi ve bilgili bir şekilde zaman geçirmesi için böyle bir projeye imza attıklarını belirten Dernek Başkan Yardımcısı Barış, kıraathanelerde kütüphane bölümlerinin oluşturulması gerektiğini ifade etti. Barış, şöyle dedi:

"Kitaplarımızın arasında edebiyat, sanat, tarih, kültür, eğitim, spor, dini ve güncel konularla ilgili dergiler ve kitap mevcuttur. Açıkçası her kesime hitap eden kitaplarımız mevcuttur. İlçemizde farklı bir şey yapmak istedik, Ramazan ayı öncesi insanlarımızın oyun ve televizyon, gıybet alışkanlıkların kaldırmak adına Hasköy Belediye Başkanımız ve Hasköy Eğitim ve Kültür Gönüllüleri Derneği olarak, yaz dolayısıyla kitap okuma alışkanlıklarımızı artırmak için inşallah bunu aşılayacağız. Hasköy'de insanlar kitapları okuyor, köz çay yudumlayarak, ilmihal kitapları okuyorlar, birbirilerine soru soruyor. Vakitlerini güzel değerlendiriyorlar. Biz de Hasköy halkı olarak böyle bir şey kahvehanelerde yapıldığı için çok mutluyuz. Herkese teşekkür ederiz. Hasköylüleri kütüphaneye güttüremeyiz ama Hasköylülerin ayağına kütüphane getirdik."

Kaynak: Diyarbakır Söz