Görüş Bildir

Kızına Kürtçe kreş açıyor!

"Çocuklarım benimle Kürtçe konuşmuyor" bir süre önce sitemde bulunan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Osman Baydemir, ilk Kürtçe kreşi açıyor. 03-06 yaş arası 35 çocuğun eğitim göreceği kreşte Baydemir'in 5,5 aylık kızı Ranya da Kürtçe öğrenecek.

Kızına Kürtçe kreş açıyor!

BDP'li Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, anadilde eğitimin ilk adımı olarak Türkiye'nin ilk Kürtçe çocuk kreşini açıyor.

KÜRTÇE KREŞ

Merkez Kayapınar ilçesinde eylül ayı içerisinde açılması planlan kreşte ilk etapta 03-06 yaş arası 35 çocuk kabul edilecek. Eğitimin tamamen Kürtçe olacağı kreşe Belediye Başkanı Osman Baydemir'in 5,5 yaşındaki kızı Ranya'da iki kere ikiyi Kürtçe öğrenecek.

ANE YALÇINDAĞ

İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Başkan Yardımcısı Avukat Reyhan Yalçındağ ile evli olan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in 7 yaşında Mir Zanyar ile 5,5 yaşında Rayna isimli 2 çocuğu bulunuyor. Baydemir, bir süre önce iki çocuğuyla Kürtçe konuşmasına rağmen kendisine Türkçe cevap verildiğini ifade ederek şunları söylemişti:

20 YILIMI VERDİM

"İki çocuğum kreşe başladıktan sonra benimle tek kelime Kürtçe konuşmuyorlar. Ben Kürtçe soruyorum, onlar Türkçe yanıt veriyor. Onlar Türkçe soruyor, ben Kürtçe yanıtlıyorum. Bu bir zulümdür. Çocuklarım yarın okulda 'Türk'üm, doğruyum, çalışkanım' diyecekler. 20 yılımı bu davaya vereceğim, ama çocuğuma kendi dilimi veremiyorum, bu zulümdür. Asimilasyonun önüne geçmek için Kürtçe kreşler açılmalıdır" demişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi