Kocaeli Belediyesi'nden 27 bin 180 öğrenciye tablet!

Dünyaya entegre olmanın yolunun bilgisayardan geçtiği için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 6'ncı sınıf öğrencisi olan 27 bin 180 öğrenciye tablet bilgisayar verdi. Kocaeli Belediyesi son 7 yılda 189 bin 761 öğrenciye tablet bilgisayar dağıtmış oldu.

Kocaeli Belediyesi'nden 27 bin 180 öğrenciye tablet!
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bugün İzmit Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen törenle 6'ncı sınıf öğrencilerine tablet bilgisayar dağıttı. Salonda düzenlenen törende bir kısım öğrenciye bilgisayarları verilirken, il genelindeki 27 bin 180 öğrenciye tablet bilgisayar dağıtılacak. 


BAŞKAN'DAN ALDILAR


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 7 yılda 189 bin 761 öğrenciye tablet bilgisayar dağıtmış olurken, öğrenciler bilgisayarlarını Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun elinden aldılar. Karaosmanoğlu törende yaptığı konuşmada dijital çağda yaşadığımızı belirterek, "Biz yüzümüzü dünyaya döndük, çünkü çağın dilini konuşamazsak hayatı ıskalarız. Onlarca insanın aylarca çalışarak yapacağı bir işi küçücük bir yazılımla yapabiliriz. 


ÇAĞI YAKALAMALI, HATTA ÇAĞI GEÇMELİYİZ


Öyleyse bilgisayarsız olmaz. Çağa ayak uydurmanın ötesinde çağı yakalamalı, hatta geçmeliyiz. Kocaeli, Türkiye'nin sanayi başkentidir diyoruz. Sanayi başkentiyiz doğru ama dünya yepyeni yerlere gidiyor. Sadece sanayi endeksli bir kalkınma modeli eskidi. Sanayinin sağladığı yüksek tecrübeyi hızla yüksek teknolojiye çevirmek en büyük hedefimiz" dedi.

DÜNYAYA ENTEGRE OLMANIN YOLU


Dünyaya entegre olmanın yolunun bilgisayardan geçtiğini ifade eden Karaosmanoğlu, "Bilgisayar varsa kütüphaneler dolusu kitap elinin altında. Bilgisayarlar, tabletler artık lüks bir ürün değil, yaşama değer katan zorunlu bir ihtiyaç. Kimi veliler bunu yalnızca bir oyun makinesi sanabiliyor. Öğrenci misin? o zaman önce ders çalış, sonra ödül olarak da oyun oynarsın. Geleceğin dahileri, tasarımcıları, yazarları, araştırmacıları, mühendisleri karşımda duruyor. Onlara potansiyellerini genç yaşta keşfetme şansı sunuyoruz. Bizim çocuklar da yazılım yapacak, uzaya araç gönderecek, atomu inceleyecek" diye konuştu.


Bilgisayar Windows 10 işletim sistemine sahip, F klavyesinde 'delete' yerine 'sil' gibi Türkçe kelimeler kullanılıyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz