Kulp’ta, eğitimcilere yangın eğitimi

Kulp ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü İş Güvenliği birimi tarafından eğitim ve öğretim kurumlarında çalışan personele yangına müdahale ve söndürme eğitimi verildi.

Kulp’ta, eğitimcilere yangın eğitimi

Sosyal Yardımlaşma  ve Dayanışma Vakfı çok amaçlı konferans salonunda İl Koordinatörü  Mustafa Kandıran, Çınar İlçe Koordinatörü  Refik Kurt, Hani İlçe koordinatörü Ramazan Gökşi  tarafından düzenlenen eğitimde, yangının sebepleri, mücadele yöntemleri, tehlikeleri, önleyici tedbirleri, ihbar usulleri, acil durum ekipleri, acil durum planı, yangını algılama ve söndürme konuları teorik ve uygulamalı olarak anlatıldı.

YANGIN EĞİTİMİ

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörü Süleyman Arcan, yaptığı açıklamada, kanun gereği zorunlu olan yangın eğitimlerini İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okul ve kurumlarda görev yapan çalışanlara verdiklerini belirtti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Kaya ise "Eğitim ile yangın konusunda personelimizi bilinçlendirmeyi hedeflemekteyiz. Aynı zamanda olası yangın durumlarında yapılacak çalışmaları personelimizle planlayarak nasıl müdahale edileceği hususlarında da uygulamalı çalışmalarda bulunduk. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak iş sağlığı ve güvenliği kültürünü geliştirmek üzere üzerimize düşen tüm yasal ve vicdani sorumluluklarımızı yerine getirmek için çalışıyoruz." diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz