Kulp'ta öğrencilere giysi yardımı

Kulp'un Sarıçoban İlk ve Ortaokulunda Müdür Yardımcılığı yapan Furkan Işıldak ihtiyaç sahibi öğrenciler için giysi ve ayakkabı temin etti.

Kulp'ta öğrencilere giysi yardımı

Aygün Mahallesi'ndeki Sarıçoban İlk ve Ortaokulunda beden eğitimi öğretmenliği de yapan Müdür Yardımcısı Işıldak, kışlık giyeceği olmayan öğrenciler için yardım kampanyası başlattı.

Yardım için üniversite yıllarındaki okul arkadaşlarıyla iletişime geçen Işıldak, okullarında eğitim gören ihtiyaç sahibi 50 öğrenci için kışlık elbise temin ettiklerini söyledi.

GİYSİ YARDIMI YAPILDI

Köylerdeki öğrencilerin sosyo ekonomik durumlarının düşük olduğunu kaydeden Işıldak, "Özellikle kışın çocukların üstünde kışlık mont ve ayakkabı yoktu. Soğuk havada birçok öğrencinin ayağında lastik ayakkabı vardı. O ayakkabılar ince olduğu için çocukların ayağı üşüyordu. Bu soruna nasıl bir çözüm getirebiliriz diye düşündük. Çocuklarımız üşümesin diye, üniversite dönemimdeki arkadaşlarımı aradım. Kışlık ayakkabı, eldiven ve mont talebinde bulundum. Bizi kırmayıp 50 öğrenciye kışlık ayakkabı, mont, eldiven ve benzeri kışlık giyecekleri gönderdiler." dedi.

Üniversite arkadaşlarının yardımıyla gönderilen malzemeleri öğrencilere dağıttıklarını ifade eden  Işıldak, öğrenciler sevindiği için çok mutlu olduklarını söyledi.

Işıldak, arkadaşlarına ve dağıtımında emeği geçenlere teşekkür etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz