Kulp'ta yıl sonu sergisi açıldı

Kulp ilçesinde, Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen yıl sonu sergisi törenle açıldı.

Kulp'ta yıl sonu sergisi açıldı

Kulp Halk Eğitim Merkezince 2016-2017 eğitim yılında açtığı çeşitli kurslara katılan kursiyerlerin yıl boyunca emek vererek yaptığı ürünler görücüye çıktı.

Halk Eğitim Merkezi salonunda açılan sergide, yiyecek içecek hizmetleri, giyim üretim teknolojileri, seramik ve cam teknolojileri, el sanatları kurslarında ortaya çıkarılan ürünler ile müzik gösterileri yer aldı.

YIL SONU ŞENLİĞİ

Kulp Halk Eğitim Müdürü Şemsettin Pehlivanoğulları, Halk Eğitim Merkezi ile okullardaki eğitim merkezlerinde herkese hitap eden çok sayıda kurs olduğunu söyledi.

Halkı kurslara katılmaya davet eden Pehlivanoğulları, "El emeği, göz nuru dediğimiz bu ürünler kursiyerlerimizin emekleridir. O emeklerine kendi özgün değerlerini de kattılar. El emeği, göz nuruyla ortaya konulan her şey değerlidir. Çok fazla sayıda öğrenme modülümüz var. Yeni modüller de yapabiliriz, yeter ki siz isteyin biz eğitim vermeye hazırız. Bir kez kurs almanız yeterli değil, yeni kurslar alabilirsiniz." diye konuştu.

Açılışa, Kulp Kaymakamı Fatih Dülgeroğlu’nun eşi Sevda Dülgeroğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Kaya, Milli Eğitim Şube Müdürü Fatma Saraçoğlu, Kulp Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Seven Taşdemir, okul müdürleri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz