Görüş Bildir

KÜLTÜR MANTARCILIĞI İLK ÜRÜNÜNÜ VERDİ!

KÜLTÜR MANTARCILIĞI İLK ÜRÜNÜNÜ VERDİ!

KÜLTÜR MANTARCILIĞI İLK ÜRÜNÜNÜ VERDİ!

BATMAN  - Batman'ın Gercüş ilçesine bağlı Kozlu köyünde Ramazan Orak ve Yakup Orak adlı iki vatandaş için hazırlanan ve uygulanan 'Kozlu Köyü Kültür Mantarcılığı Yetiştiriciliği' projesi kapsamında ilk ürünler alındı.

Gercüş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı (SYDV) kanalıyla ve İlçe Tarım Müdürlüğü'nün teknik desteği ile Ramazan Orak ve Yakup Orak adlı iki vatandaş için yapılan ve uygulanan 'Kozlu Köyü Kültür Mantarcılığı Yetiştiriciliği' projesi kapsamında ilk ürünler alındı.

KÜLTÜR MANTARCILIĞI

50 metrekarealanda uygulanan 'Beyaz Şapkalı Kültür Mantarı' yetiştiriciliği kapsamında 350 kilogramürün alındı. Proje ortaklarından Ramazan Orak yaptığı açıklamada, "Gercüş'te ilk kez uygulanan ve başarılı olan bu proje kapsamında alınan ilk ürün piyasada hemen alıcı buldu'' dedi.

Ramazan Orak, alınan 350 kilogramilk ürünün kilosunu 4.50 TL'ye sattığını ve birkaç gün sonra ikinci ürünü alacağını ifade etti.

Gercüş Kaymakamı Huzeyfe Citer, yaptığı açıklamada 5 Mayıs 2009 tarihinde uygulamaya geçirilen "Kozlu Köyü Mantarcılık Projesi" nin ilk ürünlerinin alınmasının çok mutluluk verici olduğunu belirterek, "Gerek Kaymakamlığımız gerekse İlçe Tarım Müdürlüğümüz olarak her zaman çiftçilerimizin yanındayız'' ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi