Görüş Bildir

Kur'an Kursu Cıvıl Cıvıl Oldu

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Bismil Belediyesi, 4-6 yaş arası çocuklar için ilçede 20 Kur'an kursu açtı.

Kur'an Kursu Cıvıl Cıvıl Oldu

Bismil Belediyesi, müftülük iş birliğiyle çocuklar için Kur'an kursları açtı.

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Bismil Belediyesi, İlçe Müftülüğünün sağlayacağı din görevlisi desteğiyle tüm maliyeti belediyece karşılanmak üzere 4-6 yaş çocuklara yönelik 20 Kur'an kursunu hizmete sundu.

Bismil Müftüsü Ahmet Durmuş, yaptığı değerlendirmede, belediyenin desteği ile 4-6 yaş arasındaki çocukların Kur'an öğrenmelerine ağırlık verdiklerini aktardı.

Kurslarda çocuklara milli ve manevi duygular, insani değerlerle ilgili bilgiler verildiğini anlatan Durmuş, şöyle konuştu:

Bismil Belediyesinden Kur'an kursu

"Kur'an kurslarında milli ve manevi değerlerine bağlı bir gençlik yetişecektir. Belediyemizin yardımıyla kısa bir süre içerisinde 20 kuranı kursu açtık, her bir kursumuzda 20 öğrencimiz eğitim görmektedir. İnşallah bu artarak devam edecek. Çocuklarımız vatanına milletine memleketine, anne ve babalarına yararlı birer evlat olsunlar. Daha önce böyle kurs açma imkanımız yoktu."

Açılan Kur'an kursunda eğitimen olarak görev alan Cemile Gülten ise kursa katılan çocuklara uygulamalı namaz, ibadet, ahlak konularında da eğitim verdiklerini söyledi.

Kursta Milli Eğitim Müdürlüğünün verdiği programları da uygulamaya çalıştıklarını belirten Gülten, "Kursa gelen çocuklarımız çok memnun, aileleri de bu durumdan çok memnun kalıyor. Çocuklarımız Kur'an-ı Kerim öğreniyor. Çocuklarımızda epey bir gelişme sağlandı. Bu ortamı hem bize hemde çocuklara sağlayan belediyeye teşekkür ediyoruz." dedi.

Öğrencilerden Sümeye Çelebi de kursta Kur'an-ı Kerim öğrenmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi